MUĞLA’nın Bodrum ile Milas İlçesi’nde, kaçak avlananlara yönelik düzenlenen operasyonda yaralı bulunan 2 ördek, gönderildikleri İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda tedaviye alındı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milas Milli Parklar ve Doğa Koruma Şefi Erdinç Uyar başkanlığındaki 5 kişilik koruma ekibi ile Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı eski başkanı, emekli büyükelçi Süha Umar, dün Bodrum ve Milas bölgesindeki sulak alanlarda kaçak avcılara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonu farkeden bir grup avcı, vurdukları ördekleri bırakıp kaçtı. Avcıların bırakıp kaçtığı ördekler arasındaki saçmayla kanadından yaralanan 'Pasbaş patka' ve gözünden yaralanan 'Çamurcun' cinsi iki ördek, Yalıkavak Beldesi’ndeki Animana Veteriner Kliniği’ne götürüldü. Burada veteriner Duygu Erginoğlu tarafından ilk müdahaleleri yapılan iki ördek, Orman Bakanlığı Yaban Hayatı ve Avcılık Dairesi Başkanı Cemal Akcan’ın talimatıyla tedavilerine devam edilmek üzere İzmir Doğal Yaşam Parkı’na gönderildi. İki ördek tedavileri ardından parkta doğal yaşama bırakılacak. Bilinçsizce yapılan avcılığa tepki gösteren Umar, şöyle dedi:
"Eline tüfeği alan gördüğünü vurmaya kalkınca böyle oluyor. Gözleri dönmüş, 'Avcıyız' diyen bu kişiler, gördükleri kuşların adını, cinsini bile bilmiyor. Avlanıp- avlanamayacakları konusunda en ufak bilgileri yok. Hem nesli tükenmekte olanlara hem de diğer yaban hayvanlarına yazık oluyor. Bu nedenle de onları yaşatabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bölgede denetimleri arttıracağız. Cezaların da arttırılması için ilgili bakanlığa önerilerimizi sunduk."
Avlanması yasak olan bu ördekleri vuran kişilerin yakalanması halinde kişi başı 1000’er TL para cezası kesilecek.