EDİRNE’de avcılar tarafından vurularak yaralanan baykuş tedavi altına alındı. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderilen baykuşun yapılan muayene ve çekilen röntgende bedenine saplanmış 18 saçma tespit edildi.
Edirne’de önceki gün avcılar tarafından vurulduğu belirlenen baykuş ormanda yaralı olarak bulunarak Edirne Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. İlk müdahalesi burada yapılan baykuş daha sonra tedavisi için Enez Haytap temsilciliğine ulaştırıldı. Enez İlçesi’ndeki bir hayırseverin çiftliğinde gönüllü veteriner hekimler tarafından tedavisine başlanan baykuş ardından İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürüldü. Burada yapılan muayene ve çekilen röntgende baykuşun bedenine saplanmış 18 adet saçma tespit edildi. Yapılan incelemede gözüne giren saçmalar sebebiyle bir gözünü kaybettiği ayrıca ayağının ve kanadının da kırık olduğu tespit edildi. Kulaklı orman baykuşunun tedavisi sürüyor.
"ZEVK İÇİN ÖLDÜRMEK HASTALIKTIR"
Hayvan Hakları Federasyonu Edirne Bölge Temsilcisi Ege Sakin, baykuşu yaralayan avcılara tepki göstererek, "Dileriz ki doğada hiç bir canlı bu hayvanın yaşadıklarını yaşamasın, kendi doğasında mutlu sağlıklı yaşasın. Avcılık zevk için öldürmektir, zevk için öldürmek, öldürmekten zevk almak tedavi edilmesi gereken ruhsal ve zihinsel bir hastalıktır" dedi.