Osman BEKLEYEN/VAN, () - VAN Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bu yılki av döneminin 16 Ağustos 2014'te başlayacağını açıkladı. Şube Müdürü Yunus Bakıcı, av dönemi içinde avlanacak hayvanlar için belirli limitler belirlendiğini  vurgulayarak, avcıların bu limitlere dikkat etmesini istedi.
Av sezonunun yaban domuzu ve çakalla başlayacağını belirten Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, avlanma limitlerini aşan avcılara büyük para cezaları uygulandığını hatırlattı. Merkez Av Komisyonu kararlarına göre 2014 yılı av döneminde bazı yaban hayvanlarının tazminat bedellerinin belirlendiğini söyleyen Bakıcı, en yüksek tazminat 60 bin TL ile yaban koyununa, en düşüğünün ise 50 TL ile kargaya ait olduğunu ifade etti. 
KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRILMADI Kaçak avcılara yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakıcı, geçen yıl 46 kişiye 47 bin 75 TL idari yaptırım kararı uygulanırken, 24 bin 100 TL tazminat cezası verildiğini söyledi. Bakıcı, "Bu kişilere ait 18 adet yarı ve tam otomatik av tügeği ile çok sayıda kafes ve tuzaklama malzemesine el konuldu. Yasadışı avcılığın önlenmesi için çalışmalarımızı gönülü koruma elemanları ve fahri av müfettişlerimizle sürdüreceğiz" dedi.  
FOTOĞRAFLI