Murat Çakır/İSTANBUL, ()- UKRAYNA'daki karışıklık sürerken, Atlasjet bu ay sonunda ülkeye charter seferleri yapmaya hazırlanıyor.

Ukrayna'da havayolu kuran Atlasjet'in CEO'su Orhan Coşkun, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Atlasjet, özellikle Rusya pazarında büyümek amacıyla geçen yıl Ukrayna'da havayolu şirketi kurmak üzere düğmeye basmıştı. Coşkun'un verdiği bilgiye göre, ilk uçağı ocak sonunda teslim alan havayolu, mart ayı sonunda ikinci uçağın gelmesiyle birlikte ilk etapta charter, yani tarifesiz seferlere başlayacak. Mayıs ayında ise üçüncü uçağın gelmesiyle birlikte tarifeli uçuşlara geçilecek. Atlasjet hem iç hem de dış hatlarda sefer gerçekleştirecek.

Ukrayna için yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve çalışan sayısının 60'a ulaştığını belirten Atlasjet'in CEO'su Kaptan Pilot Orhan Coşkun, havayolunun Kiev merkezli olacağını ve Ukrayna sivil havacılık kuralları gereği iki uçakla charter operasyonlarının başlayacağını vurguladı. Coşkun, tarifeli uçabilmek için 3 uçaklarının olması gerektiğini, Mayıs ayı sonundan itibaren üçüncü uçağın gelmesiyle Ukrayna'dan Türkiye'ye, Rusya'ya ve bölge ülkelerine sefer yapacaklarını söyledi.

Ukrayna'ya uçarken, Simferepol Havalimanı'nda yaşanan durum üzerine Karadeniz üzerinden uçaklarını geri çağırdıklarını belirten Coşkun, olayların ardından Kırım'da hava trafiğinin durduğunu ifade etti. Coşkun, “Bu tür olaylarda NOTAM yayınlanır ve havayolları bilgilendirilir. Ukrayna havacılık otoritesi, önce ikişer saatlik, ardından da 24 saatlik NOTAM'la Simferopol Havalimanı'nı trafiğe kapattı. Ertesi gün de önce NOTAM geldi, sonra da bu karar Ukrayna tarafından iptal edildi. Sonra da bizim seferlerimiz başladı" diye konuştu.

Bölgede herhangi bir çatışma olmamasının sevindirici olduğunu belirten Coşkun, “Umarım bu dönem hızla atlatılır. Simferopol hattında kışın doluluk fazla değil. Uçuşlarımızı filomuzdaki en küçük uçak olan 134 koltuklu Airbus A319 ile gerçekleştiriyoruz. 100 yolcudan aşağı uçmuyoruz" dedi.

MÇ (ET) (FOTOĞRAFLI)