SİBİRYA soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 26 derece ölçüldüğü Ağrı'da, atlarını soğuktan korumak isteyen at arabacıları hayvanların üzerine battaniye, yorgan ve kilim örtüyor.
Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da şehir merkeziyle Palandöken Kayak Merkezi arasında iki farklı kış yaşanıyor. Hava sıcaklığının dün gece sıfırın altında 19 derece olduğu Erzurum'da kent merkezinde, bugün hava sıcaklığı sıfırın altında 9 derece ölçülürken, Palandöken Kayak Merkezi'nde termometre 0 dereceyi gösterdi. Palandöken'de kayak yapanlar, güneşli hava ile ısınan Palandöken'de iyi bir tatil yaptıklarını belirtti. Kentte
soğuk havada dışarıda çalışan belediye işçileri ise ısınmak için sık sık ateş yakıyor ve etrafında toplanıyor. Belediye işçileri, çay demleyerek içtiklerini, bir grup çalışırken diğer grubun ısındığını belirterek, nöbetleşe çalıştıklarını söylediler.
KARS -29
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı beklenmiyor. Sibirya soğuklarının önümüzdeki günlerde de etkili olacağı tahmin edilirken, dün gecenin ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 29, Ardahan'da 27, Ağrı'da 26, Erzurum'da 19, Muş'ta 14, Erzincan'da 13, Iğdır'da 11 derece oldu.