İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi ve Forum Mersin AVM tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Nefise Karatay'ın sunumu ile Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kadın filmlerinin usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısına düzenlenen yarışmaya kadın yönetmenler damgasını vurdu. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Forum AVM Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüzlerce kısa filmin yarışmaya zenginlik kattığını belirterek, "Büyük usta seyirciye sorular sorduracak işler yapmak istiyorum diyordu. Bizim de genç sinemacılardan tek beklentimiz bu. Ülkemizde sorulacak çok soru var, verilecek çok cevap var. Umarım bu ve bunun gibi yarışmalar genç sinemacıların gelişiminde çok büyük katkılar sağlar ve Türk sinemasını daha iyi bir yere getirir" dedi.
Kadın yönetmenlerin damgasını vurduğu yarışmada, birincilik ödülüne yönetmenliğini Derya Durmaz'ın yaptığı 'Ziazan' filmi layık görüldü. Azra Deniz Okyay'ın yönetmen koltuğuna oturduğu 'Küçük Kara Balıklar'ı' ikinci, Onur Otacı'nın 'Göz' filmi de üçüncü oldu. Sefa Sürücü 'Kıyıda' isimli filmi ile 'Jüri Özel Ödülü'nü alırken, Çevre Özel Ödülü ise 'Natür Morg' isimli filmi ile bir diğer kadın yönetmen Bilgi Diren Güneş'e gitti. 
Amatör ve profesyonel 192 sinemacının, 215 eserle katıldığı yarışmanın ön eleme jüri üyeliğini, Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürhan Topçu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Küçükcan ve Forum Mersin AVM Halkla İlişliler Müdürü Murat Telli üstlenmişti. Ön jüri değerlendirmesinin ardından finale adını yazdıran 20 film, oyuncu Deniz Türkali, Yönetmen Seren Yüce, Görüntü Yönetmeni Mehmet Aksın, Thomas Balkenhol ve Radikal Gazetesi Sinema Yazarı Erman Ata Uncu tarafından değerlendirildi. Bağımsız sinemacılara büyük destek veren yarışmada birinciye 6 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verilirken, dereceye girenler ödüllerini jüri üyelerinin elinden aldı. Ödül töreni öncesinde ise Atıf Yılmaz'ın kamera arkası fotoğraflarından oluşan sergi sinemaseverlerin beğenisine sunulurken, usta yönetmenin portresi de bir ressam tarafından tuvale aktarıldı. 

İM (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)