ATATÜRK'ün, Cumhuriyet'i ilan etmeden önce 16 Ocak 1923'te  dönemin gazeteci ve yazarlarına Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini ilk kez açıkladığı, basın toplantısı olarak da bilinen tarihi İzmit Basın Toplantısı'nın 91'inci yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Basın Onur Günü' adı altında düzenlenen etkinliği ile kutlandı. 
Anma etkinliği, İzmit'te Sultan Abdülaziz'in Av Köşkü olarak yaptırdığı ve 'Kasr-ı Hümayun' olarak da bilinen şu anda Atatürk'ün Selanik'teki Müze Ev'den getirtilen birçok giysileri ile eşyalarının da sergilendiği tarihi binada gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Guni, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve çeşitli illerden gelen basın kuruluşu temsilcileri, cemiyet başkanları ile gazeteciler katıldı. Burada yapılan konuşmalarda, Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanından önce bu fikrini ilk kez burada gazeteci ve yazarlara açıklamasının, onun basına ne kadar güvendiğinin bir göstergesi olduğu hatırlatıldı. 
Atatürk'ün 91 yıl önce o dönemin gazeteci ve yazarlarıyla yaptığı tarihi basın toplantısının da canlandırıldığı anma etkinliğinin ardından, Tarihi Kapanca Sokak'ta belediye tarafından restore ettirilen tarihi binada oluşturulan Basın Müzesi'nin de açılışı yapıldı.