Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Koru Beldesi’nde Atatürk’ün gelişinin 85’inci yılı kutlandı. CHP Muğla Milletvekili olan sanatçı Tolga Çandar geceye katılanlara unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Kutlamalar esnasında yağmurun azizliğine uğrayan vatandaşlar şemsiyelere sarılırken, Muharrem İnce ile protokol mensupları da konseri şemsiye altında izledi.
Atatürk’ün Yalova’da Koru Beldesi’ne gelişinin 85’inci yılı kutlandı. Koru Belediyesi’nin düzenlediği kutlama etkinliklerine çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman da katıldı. Programın açılışını yapan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, "Hayallerinizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Her zaman sizi düşünmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın odalarında ayakkabı kutuları olmayacak, hep dürüst olacağız. Atatürk’ün devrimlerinin izinden gideceğiz” dedi.
Atatürk’ün Yalova’da 330 gün geçirdiğini ve birçok çalışmanın temellerini burada attığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, şöyle konuştu: "Atatürk Yalova’ya ilk kez 19 Ağustos 1929’da geliyor, son ayrıldığı tarih de 1 Şubat 1938. Bu süre içerisinde 330 gün Yalova’da kalmış. Türk Dil Kurumu’nu, Türk Tarih Kurumu’nu, zeytincilikle ilgili çalışmaları, Kur’an-ı Kerim’in Türkçeleştirilmesini, meslek okullarını, Serbest Cumhuriyet Fıkrası’nı, çok partili yaşama geçişin temellerini Yalova’da atmıştı. Yalova’ya ‘Benim Kentim’ demiştir. İşte Yalova’da bir gerdanlık gibi 30 Mart’ta Çınarcık’tan başladık, Koru, Yalova, Taşköprü devam ediyoruz Kaytazdere. Bu gerdanlığı dizeceğiz. Atatürk’ün kentine yakışır belediye başkanlarıyla birlikte yapacağız bunu."
Koru Meydanı’nda yapılan programda sahne alan Tolga Çandar ise sevilen parçalarını Korulular için seslendirdi. Konserde sanatçıya, meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti. 

FOTOĞRAFLI