İZMİT (Kocaeli), () - MUSTAFA Kemal Atatürk'ün 1922- 1937 yılları arasında İzmit'e yaptığı ziyaretler sırasında çekilen fotoğralar, Kocaeli Sanayi Odası'nda sergilenmeye başlandı.
İzmit Evleri ve Tarihi Yaşatma Derneği'nin (İZEYAP) çeşitli kaynaklardan derlediği Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmit'e yaptığı ziyaretler sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan serginin açılışına, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, ÇEKÜL Vakfı İl Temsilcisi Numan Gülşah, CHP eski İl Başkanı Keramettin Gençtürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi eski Başkanı Mustafa Küpçü, İZEYAP Başkanı Ertan Karaçay, Sanayi Odrası Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İZEYAP Başkanı Ertan Karaçay, ulu önder Atatürk'ün İzmit'e gelişi ve özellikle 16 Ocak 1923'te yaptığı ziyarette Cumhuriyet ile ilgili ilk düşüncelerini dönemin ünlü gazeteci ve yazarlarıyla paylaştığı ilk ve tek basın toplantısı ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Atatürk'ün 1922 ile 1937 yılları arasındaki gelişlerinde çekilmiş tüm fotoğraflarla ilgili de bilgiler verdi.
Kocaeli Sanayi Odası salonundaki sergi 30 Haziran'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI