ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 76'ıncı yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 76'ıncı yıldönümü merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Tren İstasyonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay, Emniyet Müdürü Recep Güven'in yanı sıra askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Tören Diyarbakır Garı'nda temsili trenin gelmesiyle başladı. Trenden inen gaziler, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç'a Türk bayrağını teslim etti. İlköğretim öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından Vali Kıraç, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Halk evinde, '20 yıl sonra tekrar Diyarbakır'da bulunuyorum. Dünyanın en güzel ve modern binası içerinde beşeriyetin medeni bir halkın huzunda duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kayıtetmekle bahtiyarım' diyerek yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Atatürk'ün belirttiği gibi Diyarbakır halkı kadim bir halktır ve medenidir" dedi.
Araçlarla Valilik karşısında bulunan Anıt Park'a geçen protokol üyeleri, burada bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törenlere BDP'li Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinden katılan olmadığı görüldü.