ZONGULDAK’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 75'inci yılında törenle anıldı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte cadde ve sokaklarda yürüyenler ve otomobilinde seyir halinde olanlar araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Ali Kaban, 3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Başsavcı Hüseyin Özdemir, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiği sırada çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesini duyan, Valilik çevresindeki cadde ve sokaklarda yürüyenlerde Atatürk’e olan sevgilerini göstermek adına saygı duruşuna katıldı. Otomobilde seyir haline olanlarda araçlarından inerek saygı duruşunda bulunurken İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.
ORATORYO DUYGULANDIRDI
Atatürk Kültür Merkezi’nde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Atatürk' konulu oratoryo ilgiyle izlendi. Öğrenciler, Atatürk’ün katıldığı savaşları duygusal müzik ve şiirlerle izleyicilere anlattı. Programda, Zonguldak belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir ve Zonguldak Cumhuriyet başsavcısı Hüseyin Özbakır’ın duygulandığı görüldü. Oratoryonun ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban mikrofonu alarak öğrencileri kutladı ve tüm salonu ayakta alkışlamaya davet etti. Yaklaşık 1 saat süren programın ardından öğrenciler ayakta alkışlandı.