Yunus Emre SEL/TRABZON,() - AMATÖR Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, Atatürk’ün Trabzon İdman Grubu Kulübü'nde fahri başkanlık yaptığını ileri sürdü. Erdem, "Atatürk’ün fahri başkanlığı kabul ettiğine dair mektubun aslı elimizde" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi takımın taraftarı olduğu yıllardır tartışılırken, ASKF Trabzon Şubesi, bu tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Bugüne kadar Atatürk’ün izlediği tek resmi maçın Galatasaray maçı olduğu, büstü dikili ilk kulübün Fenerbahçe, ziyaret ettiği ilk kulübün Beşiktaş, isim babası olduğu takımın Güneşspor ve bizzat kurduğu kulübün ise Muhafızgücü takımları olduğu açıklanmıştı. Ancak ASKF Trabzon Şubesi’nin ortaya çıkardığı, üzerinde Atatürk’ün imzası ile fotoğrafının yer aldığı resmi belgeye göre de Atatürk, Trabzon İdman Grubu Kulübü'nde fahri başkanlık yaptı.
ASKF Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, Atatürk tarafından gönderilen belgenin aslının kendilerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"1923 yılında İdman Grubu Kulübü kuruldu. O zamanlar spor değil idman olarak geçiyor takım isimleri. Bu kulüp daha çok lise öğrencilerinden oluşan bir takım. Atatürk’e mektup gönderiyorlar, 'Bizim başkanlığımızı yap' diyorlar. Atatürk de onları kırmamak için, 'Ben sizin fahri başkanınız olmayı kabul ediyorum' demiş, bununla ilgili olarak da  üzerinde fotoğrafının da bulunduğu mektubu göndermiş. O mektubun aslı elimizde."

YES(TM/ESM) (FOTOĞRAFLI)