ORDU'nun Gölköy İlçesi'ndeki Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk büstündeki, Mustafa Kemal Atatürk'ün ad ve sözlerini içeren prinç harfler tahrip edildi.
Gölköy Kaymakamlığı ve Belediye binasının önündeki Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk büstünde 'Türk öğün çalış güven. M.Kemal Atatürk' yazılı prinç harfler geçen hafta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Atatürk büstüne zarar veren kişilerin tespit edilmesi için polis tarafından soruşturma başlatıldı. Gölköy İlçe Kaymakamı İsa Bolat prinç yazıların daha öncede tahrip edildiğine dikkat çekerek, "Yazıların onarılması için Gölköy Belediye Başkanımıza talimat verdim" dedi.
ASKER HEYKELLER DEPODA
Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert'in yaklaşık 2 yıl önce Atatürk büstü önündeki platforma monte edilmiş 2 asker heykelini kaldırtarak belediye hizmet binası arkasında bulunan depoya konulduğu ifade edildi.
CHP İl Başkanı Osman Güngör, büstün prinç harf yazılarının tahrip edilmesine tepki göstererek, "Bunlara özen göstermemeleri biraz kendi iç dünyalarına, kafalarının arkasındaki dünyalara yansıtır bir hal almaya başlamıştır. Önceki yönetimler döneminde meydandaki süslemeler esnasında Atatürk büstü yanında yine figüratif olarak Türk askerinin heykelleri vardı. Onlar özellikle kaldırılmış, bunun kaldırılması da bir zihniyeti ifade ediyor, bu zihniyeti eleştiriyoruz. Bu bizi üzüyor" dedi.