ADIYAMAN'da, Atatürk Barajı kıyısına 4 bin 500 meyve fidanı dikildi. Baraj kıyısına 500 bin fidan dikileceğini söyleyen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Daha yaşanılır daha güzel ve daha yeşil bir Adıyaman için fidanlarımızı toprakla buluşturacağız" dedi.
Atatürk Barajı kıyısında bulunan merkeze bağlı Akpınar Köyü'ndeki fidan ekme törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, bürokratlar ve köylüler katıldı. Bürokratlar ile köylülerle birlikte toprağa fidan diken Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla Atatürk Barajı kıyısında ağaçlandırma çalışması başlattıklarını ve 500 bin fidanın dikileceğini anlatarak şöyle konuştu:
"Proje kapsamında Atatürk Barajı'na sahil kıyısı bulunan bütün köylerimizde ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Ağaçlandırma yapılacağı Atatürk Barajı'nın sahil kıyısı uzunluğu bin 60 kilometredir. Bütün köylerimizde teraslama çalışmaları devam ediyor. Yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında yöredeki insanlarımızın faydalanabileceği gibi bölgenin şartlarına uygun insanlara ekonomik olarak katlı sağlayacak. Kısa sürede ürün verecek fidan türlerine ağırlık veriyoruz. Ağaçlandırma elbette sadece fidan dikmekle olmuyor. Fidanlarımız toprağı tutana kadar gereken bakımlarını Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından 3 yıl boyunca hiç aksatmadan titizlikle yerine getirilecektir. Daha yaşanılır daha güzel ve daha yeşil bir Adıyaman için fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Bu yörede çalışan köylü kardeşlerimizin de bu konuda duyarlı davranarak, dikilen fidanlara gözü gibi sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. Fidanlardan elde edilen antepfıstığı, badem ve fıstık çamı meyvelerini köylüler kendi satacak ve gelir kendilerinin olacaktır. Bu çalışmayla birlikte bir taraftan köyden kentlere olan göç durdurulmuş olacak. Bir taraftan da çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir miras bırakarak daha yaşanılır bir Adıyaman ortaya koymuş olacağız."