TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Aydın Nazilli’de esnafı ziyaret edip, partisinin ilçede tekrar aday gösterdiği Belediye Başkanı Haluk Alıcık için destek istedi. Pazarcıları gezerken Akşener’in yanına gelen bir çocuk babası Beden Eğitimi öğretmeni Gürcan Koşul, atamasının yapılmadığını belirtip, kendisinin ve meslektaşlarının bu konuda şikayetlerini Başbakan’a iletmesini istedi.
Milletvekili Meral Akşener’in, dün geldiği Aydın’daki bugünkü durağı Nazilli İlçesi oldu. Lara Restoran’da partilileriyle sabah kahvaltısında buluşan Akşener’e, dünkü projelerini açıklamak için düzenlediği toplantıda tansiyonu yükselen ve hastanede tedaviye alına MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak eşlik edemedi. Akşener kahvaltı sonrası kalabalık bir grup eşliğinde İstasyon Meydanı’ndan Uzun Çarşı’ya kadar yürüdü, yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla tokalaştı. Uzun Çarşı Semt Pazarı’nda karanfil dağıtan Akşener, 30 Mart’taki seçimlerde partisinin tekrar aday gösterdiği Haluk Alıcık için oy istedi.
BU İKTİDAR SESİMİZİ DUYMUYOR
Akşener’in pazar ziyareti sırasında önüne geçip, durduran bir çocuk babası Beden Eğitimi öğretmeni Gürcan Koşul, "Sizin de bir öğretmen olduğunuzu bildiğim için bizim sorunlarımızı anlayacağınızı umut ediyorum. Bütçe görüşmeleri sırasında öğretmenlere seslenip, 'Sizleri sabırla dinleyeceğim' demiştiniz. Bildiğiniz gibi çarşamba günü tüm Türkiye genelinde öğretmen arkadaşlarımız eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar. Ama ne yazık ki bu iktidar sesimizi duymuyor. 2012 yılında KPSS sınavına 18 bin 985 beden eğitimi öğretmeni katıldı. Bu öğretmenlerden 2 bin 500 kişi göreve başladı. Ama aynı yıl sınıf öğretmenliğinden beden eğitimi öğretmenliğine 4 bin 700 kişi kaydırıldı. Bunlar bizim hakkımızı gasp etti” dedi.
BU İKTİDAR İNSANLARIN OBEZ OLMASINI MI İSTİYOR?
Öğretmen Koşul, Talim Terbiye Kurulu tarafından uygulamaya konulan okullarda beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına ilişkin şikayetini dile getirip, "Şu anda Rusya’da kış olimpiyatları düzenlenmekte. Bu olimpiyatlarda 6 sporcumuz bulunuyor. Başbakanımız da açılışa katılmıştı. Şimdi kendisi bununla mı gurur duyuyor? Bunu çok merak ediyorum. Siz daha önceki bir konuşmanızda bizi sabırla dinleyeceğinizi belirtmiştiniz. Atama bekleyen bir beden eğitimi öğretmeni adayıyım. Evimi geçindirebilmek için halk eğitim merkezlerinde 165 Liraya çalışmak zorunda kalıyorum. Bu ülkede bazı okullarda ve meslek liselerinde beden eğitimi dersleri bir haftadan beridir kaldırıldı. 2 bin 500 öğrenci mağdur oldu. Bu iktidar, bu hükümet insanların obez olmasını mı istiyor? İnsanların internet başında oturmasını mı istiyor? Bu söylediklerimi lütfen Başbakana, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iletin. Biraz empati yapın bizim yerimize kendinizi koyun. Bizim bu çığlığımızı ve bu haykırışlarımızı lütfen iktidar partisine iletin" diye konuştu.
Bunun üzerine Akşener, kendisinin de 1.5 yıl öğretmenlik yaptığını hatırlatıp, “Sevgili öğretmenim. Ben de sizinle aynı yoldan geliyorum. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağım” dedi.