MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, atamalarda tercih edilmemesi nedeniyle geçici görevlendirme ile ayakta duran devlet hastanesinin fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, diğer bölgelerden gelen uzmanların görev süresinin dolması üzerine kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Hastane Başhekimi, herhangi bir atama olmazsa servisi kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.
Marmaris Devlet Hastanesi'nin 2010 yılında faaliyete giren fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, doktor eksikliği yüzünden kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dalaman'dan Datça'ya kadar olan geniş bölgede tek fizik tedavi ünitesi olması nedeniyle servis yoğun olurken, doktor yetersizliği nedeniyle 3 ay sonrasına yüzlerce hastanın sadece sıra alabilmek için bekliyor. 2013 yılında görevli doktor Tahir Akdeniz'in Antalya Serik'e tayininin çıkması üzerine servis 2 ay süreyle kapalı kaldı. Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Zafer Kemal Çelebi'nin girişimleri sonrası, geçici görevlendirme ile Fethiye ve Muğla merkezden buraya atama yapıldı. Ancak 31 Mayıs'ta sürenin dolacağı ve yeni bir atanmanın yapılmaması durumunda bir kez daha servisin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.
Geçen yıl eylül ayında göreve başlayan Başhekim Çelebi, "Muğla büyük destek verip buradaki sıkıntımızı hemen halletti. Şimdiye kadar Muğla Merkez ile Fethiye'deki Fizik Tedavi Rehabilitasyon uzmanlarının geçici görevlendirilmeleriyle konu çözülmeye çalışılmıştı. Fakat kurum içi atamalarda Marmaris'i kimse talep etmediği için atama yapılamadı. Yaz aylarında da izin kullanmaların başlamasıyla Muğla'da doktor sayısında azalma olunca, doğal olarak geçici görevlendirme de yapılamadı. Hal böyle olunca görünen o ki yeni doktor gelene kadar zorunlu olarak ünitemizi kapatmak zorunda kalacağız" dedi.


MS(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)