Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa), () - TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'ni ziyaret etti. Atalay Soma'da yaşanan maden faciasının iş kazası değil, iş cinayeti olduğunu söyledi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma'da ilk olarak Türkiye Maden-İş Sendikası'nı ziyaret etti. Atalay, burada yaptığı konuşmasında, "Bu iş kazası değil iş cinayetidir. Bunun adı üretim zorlaması. Böyle bir sistem olmaz" dedi. Sendika ziyareti sonrası maden şehitliğini ziyaret eden Atalay, maden şehitlerinin mezarları üzerine karanfil bıraktı, dua etti. Atalay, "Bundan sonra Allah madenci ailelerine ve çocuklarına kolaylık versin, yardım etsin. İnşallah bir daha bu olaylar, kazalar olmaz. Biz özellikle sendika ve sendikacılar noksansız işimizi yapmak mecburiyetindeyiz. Siyasiler ne yapar o sonraki işimiz. Ama ücretten önce işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda öyle hassas olacağız ki herkes sanki işçinin can damarı gibi hareket edecek. Bütün iş cinayetlerine kurban gidenlerin Allah mekanlarını cennet eylesin" dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Atalay ve beraberindekiler maden faciasında yaşamını yitiren madenci ailesine bayram ziyaretinde bulundu. Daha sonra Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yı ziyaret eden Atalay, "Bizim görevimiz bir daha bu olayların olmaması için bununla ilgili üzerimize ne düşüyorsa onu yapmak, onu yaptırmak, yapmayanları takip etmek" dedi.

FOTOĞRAFLI