ASYA Belediye Başkanları Forumu (AMF) 3'üncü Yürütme Kurulu Toplantısı, Gaziantep'te başladı. AMF Başkanı ve Bangkok Valiliği Temsilcisi Vallop Suwandee, Asya'daki belediye başkanlarının oluşturduğu forumda şehirlerdeki tecrübe ve deneyimlerin paylaşıldığını belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; AMF Başkanı Vallop Suwandee, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, AMF Genel Sekreteri Muhamad Khodadadi ile foruma üye Çin, Hindistan, İran, Kore, Kudüs, Sri Lanka, Lübnan, Tayland ve Türkiye’den temsilciler katıldı.
Forumun açılışında konuşan AMF Başkanı ve Bangkok Valiliği Temsilcisi Vallop Suwandee, Asya'daki belediye başkanlarının oluşturduğu forumda şehirlerdeki tecrübe ve deneyimlerin paylaşıldığını söyledi. Suwandee, şehirlerin bireysel olarak ilerleme kaydedemeyeceğini ifade ederek, "El ele vermeli, şehirlerimizi bilgi paylaşımlarıyla hep birlikte geliştirmeliyiz. Bu bir fenomen, bunu kabul etmemiz lazım. Şehirler büyümekte. Bu büyümeyle birlikte trafik sorunu başta olmak üzere çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Bu popülasyonun çoğunluğunun Asya'da olması, bizim bu sorunların üzerine eğilmemiz gerçeğini gösteriyor. Onun için el ele vermeliyiz" diye konuştu.
AMF Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise kentle ilgili bilgiler vererek şunları söyledi:
"Dünyanın küçük bir kasabaya döndüğü günümüzde her dilden, her dinden ve renkten insanın buluştuğu ortak paydalar arttı. Bu paydaların barıştan, dostluktan, sevgiden yana olması en büyük temennimizdir. Kıta ülkeleri kentleri arasında, kentte yaşayanların hayat kalitesini artırmak, katılımcılığı ve sürdürülebilir yönetimi sağlamayı hedefleyen Asya Belediye Başkanları Forumu'nun ayrıca, şehirlerin kendi kaynaklarını kullanarak aralarında işbirlikleri kurmayı da amaçlıyor."
Forumun 3’üncü Yürütme Kurulu toplantısının 30 Kasım'da sona ereceği bildirildi.