MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, 2.5 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen 32 yaşındaki manken Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili 18 aydır Muğla ceza evinde bulunan Hakan Bayer tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bodrum'da geçen 21 Temmuz 2010 tarihinde turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki villasında 2003 yılında Mankenler Kraliçesi olan Aslı Baş, henüz belirlenmeyen bir nedenle 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Baş'ın ölümüyle ilgili açılan davada Ahmet Bayer (56) ile oğlu Volkan Bayer (24) tutuksuz yargılanırken oğlu Hakan Bayer (26) 18 aydır Muğla Cezaevi’nde tutuklu olarak yargılanıyordu. Şubat ayında yapılacak duruşma öncesinde Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluların aylık rutin dosya incelemelerini yaptı. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan Bilirkişi Raporu'nda inceleyen Mahkeme Heyeti, Hakan Bayer'in tutuksuk yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
Hakan Bayer saat 17.00'da cezaevinden çıkarak Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'ndeki villasına geldi. Hakan Bayer, adaletin mutlaka yerine bulacağına inandığını belirterek, "Tam 18 aydır mahkemede suçsuz olduğumu ve suçlu olduğumla ilgili tek bir delil dahi olmadığını anlatmaya çalışıyordum. Aslı Baş düştüğünde ben odamda arkadaşım ile birlikteydim olaydan sonra yardım için yanına gitmekten başka bir bilgimde yoktu olayla ilgimde, adaletin eninde sonunda yerini bulacağına inanıyorum" dedi.
Oğlunun serbest bırakıldığını İstanbul'da öğrenen Ahmet Bayer ise yaptığı açıklamada "Oğlum suçsuz günahsız tam 18 ay içeride yattı, hayatının bir buçuk yılı kayboldu, adalete olan inancımızı asla kaybetmemiştik. İsyan ettiğimiz günler olmuştu, çünkü oğlum bilirkişi ehliyeti ellerinden alınan kişilerin verdiği rapor ile tutuklu bulunuyordu. Muğla, İzmir ve İstanbul adli tıp kurumlarının verdiği hiçbir raporda Aslı'nın öldürüldüğü yönünde bir bir bulgu yoktu aksine intihar ettiği yönünde bulgular vardı. Biz ailece vicdanen rahatız. Aslı Baş'ın acılı annesi ve babasının gerçekleri görerek iç huzurlarını bulmalarını diliyorum" dedi.