Hüseyin EMCAN/BİGADİÇ (Balıkesir), ()- BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, hiçbir sağlık problemi bulunmayan 17 yaşındaki Halime Işıktaş, doğuştan bacakları içe dönük olduğu için tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan 22 yaşındaki Beytullah Kabak ile kaçtı. Işıktaş Ailesi, kızlarının yaşı küçük olmasına rağmen engelli Kabak ile evlenmesine onay verdi. Halime Işıktaş, aşkların engel tanımadığını belirtip, "Beytullah'ın gören gözü, tutan eli, yüreyen bacakları olacağım" dedi.
Bigadiç'e bağlı Çamköy'de doğuştan bacakları içe dönük olarak dünyaya gelen Beytullah Kabak, çeşitli hastanelerde üç kez ameliyat geçirmesine rağmen yürüyemedi. 13 yaşına kadar tekerlekli sandalyesi olmadığı için yakınlarının kucakta taşıdığı Kabak'a 9 yıl önce Kaymakamlık tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Tekerlekli sandaye sayesinde işlerine kendi başına görebilen ve rahatça dışarı çıkabilen Kabak'ın hayatı 1.5 yıl önce Cevizli Mevkisi'ndeki mesire alanında Halime Işıktaş ile tanışmasıyla değişti. Kabak, ilk görüşte bedensel engelli ağabeyini mesire yerindeki engeliler için düzenlenen şenliğe getiren Işıktaş'a gönlünü kaptırdı. Kabak, telefon görüşmeleriyle Işıktaş ile olan arkadaşlığını daha da ilerletti. Zamanla Işıktaş da gönlünü Kabak'a kaptırdı. İki genç birbirlerine açılarak, evlenmeye karar verdi. Işıktaş'ın ailesinin engelli gençle evlenmesini izin vermeme ihtimali üzerine iki genç, geçen 16 Mart'ta kaçtı.
İki gencin engel tanımayan aşkına yakınları da karşı koyamadı. Işıktaş Ailesi, hiçbir bedensel ve zihinsel engeli bulunmayan kızlarının yaşı küçük olmasına rağmen tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan kabak ile evlenmesine izin verdi. Ailelerinin de onayını alan iki genç, 26 Mayıs'ta Bigadiç Belediye Evlendirme Dairesi'nde kılınan nikah ile hayatlarını birleştirdi.
Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten, Halime Işıktaş, "Beytullah'ı tüm kalbimle sevdim. Onun engelli olması benim için sorun değil. O'nun gören gözü, tutan eli, yüreyen bacakları olacağım. Mutlu olacağımıza inanıyorum" dedi. Beytullah Kabak ise ilk görüşte aşık olduğu eşine sonsuz saygı duyduğunu belirterek, mutluluğu yakaladıklarını ve bırakmayı da düşünmediklerini söyledi. Maddi durumları yetersiz olması nedeniyle düğün yapamayan genç çiftin, Çamköy'de damadın ailesiyle aynı evde yaşayacağı öğrenildi.

HE(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)