Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ASKERLİK görevini yaparken şüpheli şekilde ölen askerlerin aileleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıldır kendilerine randevu vermediğini belirterek, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerle görüşmesine sitem etti.
Türkiye genelinde 70'e yakın üyesi bulunan Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği, Antalya'da basın açıklaması yaptı. Aydın Kanza Parkı'ndaki açıklamada Dernek Başkanı Oktay Can, geçen günlerde Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile görüştüklerini söyledi. Oktay Can, bu görüşmelerde çocuklarına şehitlik verilmesi, davaların askeri mahkemelerden sivil mahkemelere verilmesi konularını gündeme getirdiklerini aktardı.
'BU MEHMETÇİKLER KİMİ BEKLİYORDU'
Türkiye'de 2 bin 220 askerin ölümünde devletin ihmal ve kusurunun olduğunun tespit edildiğini savunan Can, "Biz bundan dolayı da Başbakanımıza sesleniyoruz. Keşke Soma olayı olmasaydı. Orada taşeron işçisinde ihmal ve kusur varken, bu Mehmetçikler kimi bekliyordu? Burada ihmal, kusur yok mu? Biz çocuklarımızın artık zaman kaybetmeden şehitliklerinin verilmesini istiyoruz" dedi.
ERDOĞAN'A SİTEM
Derneğin Başkan Yardımcısı Rıza Doğan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerle görüşmesine sitem ederek, şunları dile getirdi:
"Biz bugüne kadar talep etmemize rağmen, 5 senedir Başbakan'dan randevu alamıyoruz. Başbakan'a şunu söylüyoruz; Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocukların ailelerini Ankara'ya çağırırken, bugüne kadar bu asker aileleriyle görüşmemesi bize inandırıcı gelmiyor. Defalarca dilekçe yazmamıza, randevu istememize rağmen hiçbir randevumuzu kabul etmedi. Askerde şüpheli şekilde ölen 2 bin 220 asker var. Bu konuda mağdur olan 5 bin aile var. PKK tarafından kaçırılan çocukların ailesi aile de, bu 5 bin kişi anne baba değil mi? Başbakanımızdan özellikle randevu talep ediyoruz."

FOTOĞRAFLI