Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de, Meskan Dağı'nda BDP'liler tarafından askeri operasyon ve karakol inşaatı yapılacağı bilgisi üzerine başlatılan 'barış nöbeti' 44'üncü gününe girdi. Nöbeti devralan Barış İnisiyatifi Anneleri, asker annelerine, "Gelin siz de bu barış sürecine destek sunun. Bu dağlarda ne bir asker, ne de bir gelillanın ölmesini istemiyoruz. Bizler bunun için 44 gündür burada barış nöbeti tutuyoruz" diye çağrıda bulundu.
Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Meskan Dağı'nda askeri hareketlilik ve karakol inşaatı yapılacağı bilgisi üzerine kurulan çadırlardaki nöbet 44'üncü gününe girdi. Askerlerin operasyona gittikleri bilgisi üzerine bölgeye giden Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akbulut, bölgede incelemelerde bulundu. Meskan dağının zirvesi etrafında örülen tel örgülerin yanına kadar giden STK temsilcileri, incelemelerinin ardınan ,barış çadırlarının yanına gelerek basın açıklaması yaptı.STK'lar adına açıklama yapan Meya -Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, Meskan dağındaki askeri operasyon ve yapılacak olan kalekol inşaatına karşı başlatılan barış nöbetinin süreceğini söyledi.
Elmas,"Meskan dağında barış nöbeti sürerken, çadırların kurulu bulunduğu bölgeye askerlerin geldiği bilgisini aldık. Bunun üzerine STK temsilcileriyle birlkte bölgeye geldik. Burada yaptığımız incelemelerde Meskan dağı zirvesini tamamıyla tel örgüleriyle kapatıldığını gördük. Bizler Hakkari'deki STK'lar olarak barış sürecine sahip çıkacağız. Bu süreçte niç bir insanın burnunun kanamasını istemiyoruz.Buradaki yetkililer bize buradan askerleri çekileceği yönünde temenniler verdiler. yalanız barış nöbeti 44'üncü gününe girdi. Şu an askerlerin çekilmelerine dönük bir iyi niyet göstergesini görmedik. "dedi.
Barış nöbetini devralan Barış İnisiyatifi Anneleri'nden Sıddıka Kaya ise, başlatılan barış nöbetine Hakkari'deki vatandaşların sahip çıkmasını ve destek vermesini isteyerek," Biz acı çeken anneler olarak bu süreçte bu dağlarda artık kan akmasını istemiyoruz. Buradan asker annelerine sesleniyoruz. Bizler barış için buradayız. Siz de barışa sahip çıkın. Ne bir asker, ne bir gerilla ölsün istemiyoruz" diye konuştu.

BD(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)