ERZURUM'un Aşkale İlçesi'nin işgalden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü törenlerinde, belediyede çalışan ve bu kurumdan emekli olan işçiler tarafından Ermeni çetelerinin yaptığı katliam canlandırıldı. Törenlerin yapıldığı caddeye atla giren Ermeni çetesinin komutanı rolündeki Adnan Ünsal, atını tören alanında durduramadı. Herkesin aklına Hababam Sınıfı serisindeki, Şener Şen'in oynadığı 'Badi Ekrem'i izci kampında atın kaçırması sahnesi geldi.
Aşkale'deki kurtuluş törenleri Hükümet Konağı önünde yapıldı. Törenlere AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyetin Aksak, Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Aşkale Belediye Başkanı AK Parti Ahmet Yaptırmış, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti, CHP, MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenlerde önce Aşkale'nin Ermeni Çeteleri tarafından işgali ve yapılan katliam canlandırıldı. Belediyede çalışan ve bu kurumdan emekli olan işçilerinin canlandırdığı Ermeniler, çığlıklar atarak alanın ortasına koydukları masa etrafında toplandı. Alkol alan temsili çete rolü üstlenen Ermeniler'in komutanlarının çağrısı üzerine Türkler'e yönelik katliam eylemleri başlatıldı. Yine temsili olarak camiyi yakan çeteler, ilçede berberlik yapan ve imam rolünü üstlenen başı sarıklı Murat Billur'u ezan okurken yakaladı ve dövdü. İmam, senaryo gereği camiye sis bombası atılarak öldürüldü.
Daha sonra bir aileye yönelik saldırıyı sahneleyen Ermeniler, hamur açan kadını ve kayınpederini öldürdü. Bu sırada törenlerin yapıldığı alana atla giriş yapan Ermeni çetecilerin komutanı rolündeki belediyeden emekli Adnan Ünsal ise atını kontrol altına alamadı. Durmayan ve çevresindekilerden iyice ürken at Ünsal'ı, Hababam Sınıfı serisindeki, Şener Şen'in oynadığı 'Badi Ekrem'i izci kampındaki sahnedeki gibi kaçırdı. Bir süre sonra attan düşüp hafif yaralanan Adnan Ünsal gelip rolüne devam etti. Kurtuluş törenleri, Türk milis kuvvetlerinin gelişi ile son buldu.
Öte yandan törenlerin bitiminde Kaymakam Mustafa Fırat Taşolar, yeniden aday gösterilmediği için görevi 30 Mart'ta sona erecek olan Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ile birlikte belediye başkan adaylarını sahneye davet etti. Kaymakam Taşolar, verdiği hizmetlerinden dolayı Yaptırmış'a bir plaket verdi. Bunun üzerine duygulanan Başkan Ahmet yaptırmış, Kaymakam Taşolar'a sarılarak ağladı.

AA(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)