İZMİR”de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan doktorlar, yeterli kadronun verilmemesine, az ücrete ve fazla çalışma saatlerine tepki göstererek başladıkları grevlerinde üçüncü güne girdi. Meslektaşlarının yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar doktorları ziyaret ederek, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise yazılı açıklamayla doktorlara destek verdi.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan doktorlar, sıkıntılarının giderilmesine yönelik taleplerinin kabul edilmediğini gerekçe göstererek 3 gün önce süresiz grev başlattı. Sadece acil servis ve yoğun bakım ünitesinde insan sağlığının tehlikeye girmemesi için nöbetçi bırakan asistan doktorlar, hastane bahçesinde grevlerine devam etti. Asistan doktorları Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner'in yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar da ziyaret etti. Grevi desteklediğini söyleyen Çandar, sağlık sisteminin iyi yönetilmediğini, doktorların hak ettiğini almalarını, bunun sağlanmaması durumunda ise, grevin Türkiye geneline yayılması gerektiğini dile getirdi. Çandar, sorunu, TBMM gündemine de taşıyacağı sözünü verdi. Bunun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yazılı açıklamayla desteğini bildirdi. AKP hükümetinin sağlık politikalarındaki başarısızlığının sonucu olduğunu söyleyen Çıray, “AKP hükümeti, tasarruf için sağlık personeline göz dikti. Asistan hekim kadrolarında kısıntıya gittiler. Burada sorunun asıl hedefi durumunda olanlar hastalarımızdır. Yetersiz hekim sayısı nedeni ile hastalarımıza ayrılan süre kısaldıkça, teşhis koymada hata payı artar. Hekimin zihni açık olmalıdır. Sosyalleşme imkânlarını kaybeden ve geçim sıkıntısına düşen hekimlerin verimliliği düşer. Nitekim hizmetler durma noktasına gelmiştir. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olarak AKP hükümetine çağrıda bulunuyorum, hastalara nitelikli sağlık hizmeti verilebilmesi için asistan hekimlerin ek ödemelerini makul seviyelere getiriniz. Derhal kadroları takviye ediniz ve Asistan hekimlerin çalışma koşulları talepleri doğrultusunda düzeltiniz” dedi.
Asistan doktorlar adına açıklama yapan Dr. Özden Demir ise, “Her sabah Hipokrat yeminimizi yaptıktan sonra güne başladık. İş yoğunluğundan dolayı alamadığımız eğitimleri birbirimizden aldık. mağdur olmasını istemediğimiz hastalara da durumu anlattık. Grevimizi dayanışma içerisinde sürdürüyoruz” dedi.