- VAN'ın Başkale İlçesi'nde etkili olan aşırı soğuklar, ilçenin su şebekesini dondurdu. Belediye ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü ilçede donan şebekeyi onarmak için gece gündüz aralıksız çalışıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren aşırı soğuklar, birçok akarsu ve dereyi dondururken Van'ın Başkale İlçesi'nde de su şebekesini dondurdu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü ilçede, kar kalınlığı ve buzlanma belediye ekiplerinin çalışmasını aksatırken ekipler buna rağmen arızaları gidermeye çalışıyor. Belediye Su İşleri Amiri Ali Durmaz, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı İspiriz Dağı eteklerinde bulunan ana su şebekesindeki arıza nedeniyle suların donduğunu belirterek, "İki gündür aralıksız çalışıyoruz. Arızanın merkezine ulaşmak için 2 saat yürümek zorunda kaldık. Çalışmalarımızla kısa sürede suyu yeniden ilçeye vereceğiz" dedi.
Başkale Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler de çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Yardımcısı Güler, zor şartlar altında çalışma yapan ekiplere de teşekkür etti.