KAYSERİ'de geçen kasım ayında kulak rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede 'aşırı' narkoz' verilmesi sonucu öldüğü belirtilen 19 yaşındaki Tunahan Karakaya'nın ailesi ve yakınları, bugün hastane önünde protesto gösterisi yaptı.
Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Tunahan Karakaya’nın yakınları, bir dakikalık saygı duruşunun ardından hastane önüne 'Kınıyoruz' yazılı çelengi bıraktı. Ölen Tunahan'ın babası Faik Karakaya, burada yaptığı açıklamada Tunahan'ı 1 Kasım 2013 günü kulak ağrısı şikayetiyle Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirdiklerini söyledi. Oğlunun ‘kulak zarı’ dikilmesi için ameliyata alındığını belirten Faik Karakaya, ameliyat sonrası odaya çıkarıldığını ve durumunun iyi olduğunun söylendiğini anlattı. Ancak yarım saat sonra durumunun kötüleştiğini kaydeden Faik Karakaya, "Eşimin çağırmasıyla gelen doktorlar kalp masajı yaptı. Oğlum orda ölmüştü ama bizden gizlediler. Bir gün Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yattıktan sonra Fakülteye gönderiler, orda da 10 gün eziyet ettiler" dedi.
Faik Karakaya, sevk edildiği Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nde yoğun bakımda kalan oğlunun 13 Kasım günü öldüğünü belirterek, ölüm nedeninin 'kulak zarı' ameliyatında 'aşırı narkoz' verilmesi olduğunun saptandığını söyledi. Karakaya şöyle dedi:
“Savcılığa şikayetim üzerine Adli Tıp raporunda ultiva ilacın hastanın kolunda unutulduğu, uyandırma ünitesinde serumun çıkartılmasının unutulduğu, hemşirenin ultiva isimli anestejik ajanın yazının ne olduğunu bilmediği, hastanın kalbinin bu nedenle durduğu tespit edilmiştir. Soruşturma izni verilmiştir. Hastanenin basit hatası nedeniyle oğlum göz göre göre ölmüştür. Bugüne kadar kimse bizimle ilgilenmedi başsağlığı bile dilemedi. Oğlumun ölümüne neden olan doktor ve hemşireler halen hastanede çalışmakta. Hepsinin biran önce cezalandırılmasını istiyorum. Tüm sorumluların cezalandırılması için sonuna kadar hukuk mücadelemi sürdüreceğim."
Protesto gösterisi sırasında, doktorlar aleyhine pankart açıldı ve sloganlar atılırken ölen Tunahan'ın annesi Nimet Karakaya da “Benim yavruma bakmadılar. Ben nasıl dayanayım kuzuma Allah'ım. Ben öleydim kuzum" diye feryat etti.
Bu arada Tunahan Karakaya'nın 'aşırı narkoz' verilmesiyle ilgili Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 5 görevli hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.