Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Geçitli ve Akkuş köylerinde 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki köy arasındaki kavganın iki gün önce tekrar bir kavgayla başlaması üzerine, her iki köyün gençleri bir araya gelip  husumete karşı ortak basın açıklaması yaptı.
Hakkari'nin Geçitli ile Akkuş köyleri arasında yayladaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2009 yılında başlayan ve Geçitli köyü'nde yaşayan 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan husumet, 2 gün önce yaylada çıkan kavgayla yeniden başladı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavga, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve köyün ileri gelenlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Bu husumetin sona ermesi için Geçitli ve Akkuş köylerindeki bir grup genç de Hakkari'de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Akşam saatlerinde Hakkari Belediyesi önünde bir araya gelen Geçitli ve Akkuş köylerinden yaklaşak 100 genç adına basın açıklamasını Geçitli Köyü'nden Murat Akan okudu. Akan, iki köy arasında yayla ve mera yüzünden başlayan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan husumetin her iki tarafın gençlerini de huzursuz ettiğini, bu nedenle bu aşiret kavgalarına karşı ortak basın açıklaması yaptıklarını söyledi. Akan şöyle konuştu:
"Yıllardır mezra ve tarla kavgalarından kaynaklı yüzlerce insan yaşamını yitirmiştir. Yine son zamanlarda hem devletin yapmış olduğu toprak reformu, hem de aşiretçiliği tekrardan bilinçli bir şekilde canlandırmak isteyen sistem, Hakkari'de var olan toplumsal huzuru bozmaktadır. İki gün önce Geçitli ve Akkuş köyleri arasında çatışma tekrar başladı. Bilindiği gibi 2009 yılında bu köyler arasında mera yüzünden çatışmalar başlamış ve bir insanımız yaşamını yitirmiştir" dedi.
Bu iki köy arasındaki kavga için gerekirse canlı kalkan olacaklarını belirten Akan, "Bizler Akkuş ve Geçitli köylerinin gençleri olarak bu tür olaylar karşısında daha duyarlı hareket edip, toplumdaki bu tür olayların ve huzursuzlukların önüne geçmek ve dur demek istiyoruz. Bu temelde özelde Geçitli ve Akkuş köylerinde yaşayan halkımızı, genelde ise tüm halkımızı bu tür olaylar karşısında duyarlı hareket etmeye çağırıyoruz. Bundan sonra gelişecek bu tür olaylar karşısında mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Eğer Geçitli ve Akkuş köylerindeki bu olaylar devam ederse biz Hakkari'de bulunan tüm gençler olarak çatışmanın yaşandığı alanda canlı kalktan olacağımızı belirtiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI