Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Muratlar Köyü'nde her yıl düzenlenen hayır yemeği kapsamında bir araya gelen gençler, 'Aşıklar Sokağı' adı verilen 1.5 kilometrelik yolda dolaşıp, eş adaylarını aradı.
Bayramiç İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Aşıklar Sokağı'nda her yıl mayısın ikinci haftası pazar günü düzenlenen hayır yemeğinde 70 yıldır süren gelenek gereği çeşitli ilçe ve köylerden gelen yüzlerce genç, birbirlerine uygun eş aradı. Aşıklar Sokağı'nda birbirleriyle tanışıp görüşme fırsatı bulan gençler yıllardan bu yana ailelerinin izniyle dünyaevine giriyor. Bu kez hava muhalefeti nedeniyle bekar genç kızların sayısının az olduğu yürüyüşte, gelenekleri gereği en şık elbiselerini giyen erkekler, atıştıran yağmura aldırmadı.
Çanakkale'den sözlüsü 19 yaşındaki Fadime Uyar ile bu geleneği yakından görmeye gelen 20 yaşındaki Orhan Ücüncü , "Çanakkale'de üniversitede okuyoruz. Bu geleneği görmeye geldik" dedi. Aşıklar Sokağı'nda tanışan Muratlar Köyü'nden 25 yaşındaki İbrahim Şahin ve Alakeçi Köyü'nde 22 yaşındaki Havva Şahin ise bu sokakta tanışarak dünyaevine girdiklerini söyleyerek iki yıldır mutlu bir evlilikleri olduğunu dile getirdi.

FD(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)