DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı'na Türkiye'den 20, yurtdışından 6 halk ozanı katıldı. Ozanların sazlarıyla seslendirdikleri türküler ve aralarındaki atışmalar, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Denizli 4. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 26 halk ozanını bir araya getirdi. 20'si Türkiye'den, 6'sı da yurtdışından gelen aşıklar, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen şenlikte türküleri ve atışmalarıyla büyük ilgi gördü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın ve belediye yetkilileriyle birlikte çok sayıda vatandaşın izlediği Aşıklar Bayramı'nda halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Aşıkların lebdeğmez adı verilen, b, f, p, m, v harflerini söylemeden ağızlarına koydukları kürdanla yaptıkları atışmalar izleyenlerden alkış aldı.
Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Türk ozanlar Ozan Nihat, Temel Turabi, Abdullah Gizlice, Ayten Gülçınar, Nuri Şahinoğlu, Bekir Sami Özsoy, Selahattin Kazanoğlu, Zafer Kazancı, Osman Akçay, Süphandereli, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam, Zeki Erdali, Kevseri, Erol Coşkunoğlu, Ilgar Çiftçioğlu, Yağız Ozan, Öksüz Ozan, Eseri, Erdem Can, Erkani, Irak'tan Ahmet Rıza Abbo, Gürcistan'dan Şahbaz Memedov, Nargile Mehtiyeva ve Tınatın Metov, Azerbaycan'dan Sergiye Zenginanlı ve İran'dan Turnaz Altınsoy ve Ramin Marağalı sazları ve deyişleriyle Denizlililer'e farklı bir gece yaşattı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Aşıklar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku yaşattı. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği Aşıklar Bayramı'yla unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü yaşatmayı amaçlıyoruz. Geçmişimizin değerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınması için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

ONB(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)