ANKARA'da bunaltan sıcaklığa rağmen çalışmak zorunda olanlar olumsuz hava koşulları ile birilkte çalıştıkları ortamın getirdiği zorluklarla mücadele ediyor. Ramazan ayında ağır koşullara rağmen oruç tutan işçiler ekmek parası kazanırken, vatandaşlara hizmet için çalışıyorlar.

Ankara'nın Gölbaşı ilçe Belediyesinde çalışan asfalt işçileri, 40 dereceyi bulan sıcak havada oruç tutup, asfalt çalışması yapıyorlar. Bunaltan sıcaklığa rağmen vatandaşa hizmet götürmek için çalışanlar, olumsuz hava koşulları ile birilkte çalıştıkları ortamın getirdiği zorluklarla mücadele ediyorlar. Asfalt işçileri, hava sıcaklığının 40 dereceği bulduğunu ve asfaltın 160 derece olduğunu belirterek, evlerine ekmek parası götürmek, hem de vatandaşa hizmet için çalışmak zorunda olduklarını belirttiler. Ramazan ayında ve bu zorlu koşullarda çalışmanın artık kendilerini fazla etkilemediğini belirten işiler, şunları söylediler:

"Artık alıştık, vatandaşımıza hizmet için çalışmak zorundayız. Ramazan ayında hem oruç tutup, hem de 160 derece çalışma ortamında çalışıyoruz. Zor koşullara rağmen oruç tutabildiğimiz için Allah'a şükrediyoruz. Normal şartlarda hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde. Asfaltın sıcaklığı 160 dereceyi geçiyor. Böyle olunca çalışmak zorlaşıyor. Her şeye rağmen Allah sabrı veriyor ve biz de oruçlarımızı tutuyoruz."

(FOTOĞRAFLI)