ANTALYA'da açılan Asansör Bakımı Kursu'na katılan 17 yaşındaki Melek Aksoy ve 18 yaşındaki Özlem Şener, yorucu olmasının yanında zahmetli de olan asansör sektöründe erkek meslektaşlarıyla birlikte çalışacak.
Risk altındaki çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla, Antalya Valiliği öncülüğünde İl Emniyet Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı tarafından ortaklaşa Umut Yıldızı Projesi başlatıldı. Proje kapsamında, 6 branşta 15- 18 yaş arası 150 gence eğitim verilecek.
Projenin kursiyerleri arasında yer alan iki genç kız, eğitim alacakları sektörle dikkat çekti. Kursiyerlerden Melek Aksoy ve Özlem Şener, genelde erkeklerin iş alanı olan asansör bakımı sektöründe çalışmak için eğitim alacak.
22 erkeğin de eğitim aldığı Asansör Bakımı Kursu'nu tercih etme sebebini anlatan Özlem Şener, "Burada ilk olmak istedik. Farklı olmak istedik. Merak ediyorum açıkçası" dedi.
Diğer kursiyer Melek Aksoy ise "Önce kuaför kursuna gidecektik, sonra asansöre gidip ilk olmak istedik. Çok zevkli, çok kolay. İleride asansör sektöründe çalışmak istiyorum" diye konuştu.
Kursiyerlerin eğitimini yürüten MEKSA Vakfı Asansör Sistemleri Eğiticisi İlhan Türkmen de, Aksoy ve Şener'in asansör bakımı bölümünde eğitim almasının herkes tarafından dikkat çekici bulunduğunu kaydetti. Eğitici Türkmen, "Herkes 'Asansörde nasıl olur, kızlar arızaya mı gidecek?' dedi. Neden olmasın?" ifadelerini kullandı.
ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞACAKLAR
6 ay sürecek kursun ardından başarılı olan kursiyerlerin işe yerleştirileceğini aktaran Eğitici İlhan Türkmen, "Her ay takip edeceğim; sigortaları yatıyor mu, maaşlarını düzgün alıyorlar mı, işyerlerinde herhangi problem var mı yok mu diye, sonrasında daimi olarak çalışmaya devam edecekler. Asgari ücretle işe başlayacaklar" diye konuştu.