KAYSERİ'de meydana gelen trafik kazasında ölen arkadaşları için toplanan Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, arkadaşlarının isimlerinin yazılı olduğu dövizlerin üzerine karanfil atıp onlara yazdıkları şiirleri okudu.
Hükümet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 900 öğrenci, üzerinde siyah kurdele ile üniversite logosunun bulunduğu ve 'Memleketimizin ve üniversitemizin başı sağ olsun, mekanınız cennet olsun' yazılı dövizler ve 'Kaza değil cinayet' pankartı ile Eğitim Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti.
Kazada hayatını kaybedenlerin isimlerinin tek tek okunduğu yürüyüşte öğrenciler her isim okunduktan sonra hep bir ağızdan 'Burada' dedi. Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, arkadaşları için yazdıkları şiir okuduktan sonra tekrar yürüyüşe geçti. Fakülte kapısına kadar yürüdükten sonra Derbent Mezarlığı çevresinde ellerinde bulunan arkadaşlarının isimlerinin de yazılı olduğu dövizleri yere bırakıp üzerlerine karanfil atan öğrenciler, dua okuduktan sonra dağıldılar.
6'SI ÖĞRENCİ
Niğde Üniversitesi, Erciyes Dağ Yolu'nda meydana gelen katliam gibi kazada ölen 21 yaşındaki Ebru Salmanoğlu'nun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, Ecenur Kılıç'ın Ulukışla Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Bölümü, Çiğdem Gürbüzoğlu'nun Muhasebe ve Vergi Uygulaması Bölümü, Mehmet Tosun, Altay Bahadır Utar (19)ve Melike Velioğlu'nun da Çevre Temizliği ve Denetimi'nde öğrenim gördüklerini açıkladı. 25 yaşındaki Hasan Gülbahar, 26 yaşındaki Coşkun Coşkun, 35 yaşındaki Celal Coşkun, 21 yaşındaki Tuğba Çanlı ile Mehmet Tosun'un ise öğrencilerin arkadaşları ve yakınları olduğu belirtildi.