Teknik arıza nedeniyle kalkışından bir saat sonra geriye dönen THY’nin Toronto-İstanbul seferini yapan uçağının yolcularının halen otelde beklediği ve uçağın arızasının tamamen giderildikten sonra saat 20.00 sıralarında Türkiye’ye hareket edeceği bildirildi.
THY Basın Müşavirliği’nde konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:
“THY'nin Toronto-İstanbul seferini yapan uçağı, kalkışından bir saat sonra teknik arıza nedeniyle Toronto'ya geri döndü. Uçaktaki arızanın giderilmesi uzun sürünce yolcular otellere yerleştirildi. Türk Hava Yolları'nın dün akşam TK 18 sefer sayılı uçağı ile saat 22.15'de Kanada'nın Toronto şehrinden İstanbul'a hareket etti. Uçak havalandıktan yaklaşık yarım saat sonra teknik arıza bildirip geriye döndü. Kalkışından itibaren bir saat sonra kalktığı havalimanı Toronto’ya geri dönen uçağa önce teknisyenler müdahale etti. Ancak arızanın uzun süreceğinin anlaşılması üzerine yolcular otellere yerleştirildi.
Boeing 777 ER tipi uçağında bulunan 286 yolcu halen otelde misafir edilmektedir. Arıza giderilmiş olup Toronto İstanbul seferini yapacak olan uçağın saat 20.00’de tekrar Türkiye’ye hareket etmesi için plan yapılmıştır.”
FK-HA (BB)