ARINÇ: ASIL ZARAR GÖREN SİZLER OLURSUNUZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da partisinin Atatürk Spor Salonu’ndaki belediye başkan adayı tanıtım törenine katıldı. Törende konuşan Arınç, partisinin hizmetlerine değinip, CHP ve MHP’ye yüklendi. “CHP belediyecilik bilmez” diyen Arınç, “Onların ideolojisinde yapmak değil yıkmak vardır. İnsanlara ideolojik baskı vardır. Diğerinden bahsetmeye gerek bile yok” dedi. Arınç, Ak Parti’nin ise ideolojik değil, hizmete dayalı belediyecilik yaptığını öne sürdü.
“YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM”
Suriye’de yaşananlara da dikkat çeken Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Sizin o fotoğraflara bakmaya vicdanınız müsaade etti mi? Esad’ın yanına turlar düzenleyerek utanç yaşamadınız mı? Biz, masum Suriye halkının yanındayız. Üç yıldan buyana durduğumuz yerin haklı olduğunu görüyoruz. Başkaları, zalimlerin şakşakçılığını yaptı. Bediüzzaman, bu tür zalimler için, 'Yaşasın zalimler için cehennem' demiş. Yaşasın zalimler için cehennem” diye konuştu.
30 Mart seçiminde Ak Parti’ye olan güvenin azalmadığını göstereceğini ileri süren Arınç, “Çünkü, ben bu partinin ayakta kalmaması için gizli açık yapılan pek çok ihaneti gördüm. İlk seneden sonra bizi yıkmak istediler. Cuntacılar, darbeciler çalışmaya başladılar. Planlar yapıldı. Parti içinden bölünmeye çalışıldık, dışarıdan bir takım haberler geldi. Allah’ın izniyle dimdik ayakta kaldık" dedi.
“BİZE TUTMAYACAK TEK LEKE YOLSUZLUK”
Bazı bakanların çocuklarının yolsuzluk yaptığından, hükümetin yolsuzluk yaptığından, Ak Parti'nin yolsuzlukları konuşan parti olduğundan söz edenleri 'vicdansızlık yapmakla' suçlayan Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Suç ve ceza, şahsidir. Oğlunun yaptığından babası, babasının işlediği suçtan eşinin hiçbir ceza görmemesi gerekir. Bizi yolsuzlukla itham ediyorlar. Bize tutmayacak tek leke yolsuzluktur. Çünkü partimizin varlık sebebi yolsuzlukla mücadele etmektir. Bugüne kadar mücadele ettik ve başarılı olduk. 55 mafyayı batıran yargının arkasında, hükümetimizin siyasi iradesi vardı. Yolsuzluk yapacak olsaydık böyle katrilyonluk yatırımları hangi imkanlarla yapacaktık. Bir kuruş devlet malının zarar görmemesi, yatırıma dönüşmesi için elinden geleni yapanlara yolsuzluk suçlaması yapmak, çok büyük bir vicdansızlıktır. Elbette insanız, beşeriz hata yapabiliriz. Birilerinin önümüze teklif ettiği bizi yolumuzdan çıkarabilir. Bu bir kişi olur beş kişi olur bunu ben bilemem. İnsan her zaman imtihanla karşı karşıyadır. Hesabını Allah’a karşı verecektir ama hukuk devletinde mahkemelerde de hesabını verecektir.”
“AK PARTİ’Yİ SOKAKTA BULMADIK”
Yolsuzluk yapanların arkasında durmayacaklarını ifade eden Arınç, “Bu en yakınımızda olan birisi olsa bile farklı düşünmeyiz. Yanlış yapan hesabını verecek, cezasını çekecektir. Biz bunu ister ve bunu söyleriz. Kötülük yapanların arkasında durmayız. AK Parti’yi bu seçimlerle yıpratmak belki bu suçlamalarla mümkün olacaktır" dedi.
Bülent Arınç, son dönemde Gülen Cemaati ile olan kavgaya sözü getirirken de şunları söyledi:
"Bu suçlamalar içerisinde bugüne kadar dostluk içerisinde geldiğimiz birbirimizle kucaklaştığımız birbirimizi çok sevdiğimiz insanların içerisine karışmış kötü ve kötüler olabilir. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onlardan bugüne kadar hiç uzak düşmedik bundan sonra da düşmeyeceğiz. Onların inancına, hizmet aşkına sadece saygı duyuyoruz ve onların hizmetlerinin içinde bugüne kadar bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Ancak hükümeti yıpratmak hükümet hakkında komplo hazırlamak hükümeti suçlamak için birileri, 'Ben de onların içinden çıktım' diyerek ortaya çıkarsa, biz bu büyük kitleyi bir kenara koyar, bu yanlışı yapanlara hukuk karşısında hesabını sorarız. Hiç kusura bakmayın, Ak Parti’yi sokakta bulmadık. Bu hükümeti sokakta kaybetmeye de niyetimiz yok. Bu hükümet olacak ki sizler de daha fazla hizmet yapacaksınız. Sizler rahat bir nefes alacaksınız, inancınızı yaşayacaksınız. Yurtlar, kurslar açacaksınız."
“ASIL ZARAR GÖREN SİZ OLURSUNUZ”
Gelin Cemaatin, Ak Parti'ye seçim kaybettirmemesi gerektiğini vurgulayan Bülent Arınç, "Siz bana seçim kaybettirirseniz ben bunun karşılığını başka bir seçimde alırım. Ben, öyle bir partiyim ki düştüğüm yerden kalkmasını, dimdik ayağa kalkmasını bilecek güçteyim. Başka cemaatlerin sizin hakkınızda söyledikleri her gün konuşulacak hale gelirse, bugüne kadar kimsenin saygıda kusur etmediği muhterem büyüğünüze karşı eleştiri dozu artmaya başlarsa, asıl zarar gören sizler olursunuz" dedi.
Bülent Arınç, Türkiye'de onlara cemaat bulunduğunu hatırlatırken, "Onların güzel insanları da hizmet ediyorlar. Onlar şu an Ak Parti’nin etrafında büyük bir kenetlenme içerisindeler. Bu seçimden alacağımız oyun bir mislini daha alırsak kimse fitne fesat peşinde koşamaz" diye konuştu.
Arınç, son olarak milletin takdirine sözlerinin olmayacağını belirterek, “Bu hükümet gitse kim gelecek Allah aşkına. CHP, MHP, BDP hükümeti kurulacak dense yatağınızdan ter içinde kalkar, 'Allah’ım bizi muhafaza et' dersiniz. Bunların hedefleri, ufukları yok. Allah korusun o günlere düşmeyelim” dedi.
Arınç’ın konuşmasının ardından Belediye başkan adayları teker teker tanıtıldı ve birlik beraberlik pozu verildi.