Sebile ÇETİN- Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA'dan Bosna Hersek'e 13 yardım TIR’nın gönderilmesi töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye'nin kara gün dostu olduğunu belirterek, "Etnisite ve inanç ayrımı yapmadan felakete uğrayan herkese yardım ediyoruz" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çilek Mobilya'nın Bosna Hersek'e 13 yardım TIR'ının gönderilmesi dolayısıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde törene Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye’nin her zaman kara gün dostu olduğunu ve felaketlere uğrayan zor durumda olanlara yardım ettiğini söyledi. Arınç, şöyle konuştu:
"Bu inancımızda, geleneklerimizde var. Uzak Doğu’da Endonezya’da Bangladeş’te Hawai’de Somali’de Srilanka’da bir felaket olduğunda ilk koşan Türkiye’dir. Bir felaket yaşandığında ekmeğimizi onlarla paylaşıyoruz."
Bosna Hersek’te kısa süre önce aşırı yağışların etkisiyle felaket görüldüğünü hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:
"3 ayda yağacak yağmur 1 günde yağdı. Bosna'nın 3'te 1'i etkilendi. Bosna Hersek’te bizim tarihimiz coğrafyamız. Bosna’nın kalkınması için her zaman destek verdik. Tarihi ve kültürel değerlerin ayağa kalkması için her zaman destek verdik. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bazı bakanlıklara bağlı kurumlar Balkanlar'da tarihin kültürün ayağa kalkması için sosyal ve sağlık hizmetleri için yardımcı oluyor. Adaletsiz davranmıyorlar. Etnisite ve inanç ayrımı yapmadan felakete uğrayan herkese yardım ediyoruz."
Gönderilen 13 TIR’da insanların çok ihtiyaç duyacağı mobilya ve ev eşyaları bulunduğunu kaydeden Arınç, "Türkiye yurt dışına her yıl 2.5 milyar dolar yardım yapabilecek hale geldi. Hükümetimizin yardımları yurt dışında parmak ısırtıyor" dedi.
Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Muharrem Çilek de, evsiz kalan eşyalarını kaybeden barınma sorunu yaşayan yüzlerce çocuğa yardım elini uzatmak, bir nebze olsun acılarını dinmek yardım yaptıklarını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe ise, Bursa’dan Bosna'ya gönderilen 13 TIR'ın Bursa’nın üçüncü parti yardımı olduğunu belirterek, "Kardeş şehrimiz Bosna Hersek’te 4 milyon nüfus sıkıntıda. Onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Belediyeler Birliği olarak da yardım yapmak için organize olduk. Her belediye bir şehre yardım edecek" dedi. 
Konuşmaların ardından yardım TIR’ları yola çıktı.

SÇ,ST(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)