Mehmed HAKKI ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret etti. Muhalefetin çatı aday girişimini eleştiren Arınç, "Bir ismi telaffuz etmiyoruz ama kimin isminin yüzde 90'larda çıktığını tüm cihan, cümle alem biliyor. Sağır sultan bile duydu. AK Parti adayını ilan etsin sizde tıpış tıpış oyunuzu verin" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa Teşkilatı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'ndaki toplantıya Arınç'ın yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, Uğur Aydemir, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur,17 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Büyük ilgi gösteren partililere seslenen Arınç, belediye seçimlerinin büyük bir imtihan olduğunu belirtip, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığını seçimlerini hedef gösterdi. Arınç, "Yedi düvelle, içimizde AK Parti aleyhine herkesle ittifak yapan, yemin alan, vaatte bulunanlara karşı büyük başarı kazandık. Eksiklerimizi yanlışlarımızı düzelteceğiz. İki ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin göstereceği adayla seçimi kazanacak. Herkes AK Parti'nin adayını biliyor bana söyletmeyin. AK Parti'nin çok şükür bu işi fazlasıyla hak eden adayımız, adaylarımız var. Bir ismi telaffuz etmiyoruz ama kimin isminin yüzde 90'larda çıktığını tüm cihan, cümlealem biliyor. Sağır sultan bile duydu ama bunu duymayanlar kapı kapı dolaşıp çatı aday bulmaya çalışıyor. Bir karikatür vardı, kedileri çatıya çıkarmışlar. Kediler çatılara çıkmayı sever" dedi.
10 OY BİLE ALAMAZLAR
Muhalefetin çatı aday girişimlerini eleştiren Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenerek, "Bahçeli, kapı kapı dolaşıyor. 'Sen aday ol' dedik ama 'olmam' dedi. Demirel'e gitmiş. Sayın Demirel de ona birkaç isim vermiş. Bildiğimiz isimler. Oradan çıkıyor, partimizin kurucusu, bizim cumhurbaşkanımıza gidiyor. Canımız, kardeşimiz sevgilimiz cumhurbaşkanımıza, 'nasıl yapalım bu işi?' diyor. Gündeme gelmenin yolu bu olmalı. Kapı kapı dolaş. Böyle dolaşmaya devam ederseniz farkında olmadan biz cumhurbaşkanlığı seçimini yaparız. Siz uyanamazsınız. Şimdi Kılıçdaroğlu, dolaşmaya kalktı. 'Abdullah Gül aday olursa oy verir misin?' diye sordular. 'Veririm' dedi, şimdi fikir değiştirmiş. 'Vermem' diyor. Aman yarabbi öyle isimler geçiyor ki. O isimler maazallah aday olursa 10 oy bile alamazlar. Halkta bunların karşılığı yoktur. Sokağa çıksa selam verecek adam bulamaz. AK Parti adayını ilan etsin sizde tıpış tıpış oyunuzu verin" dedi.
Her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, muhalefetin kazanamama korkusundan aday çıkarmadığını savundu. Arınç, "Ama daha baştan teslim olursanız, 'bizim adaylarımız sıfır çeker, her taraftan oy alacak birini bulmalıyız' derseniz kapı kapı dolaşırsınız. Çatı adaylar için tanımlama yapmışlar. Bir milliyetçi olacak, sosyalist olacak diyorlar. Öyle bir tarif var ki böyle bir tarife uyacak adam ben Türkiye'de bilmiyorum. Hem MHP'nin hem CHP'nin hem marjinal grupların hoşuna gidecek" diye konuştu.
PARTİLİLER 'ERDOĞAN' SLOGANLARI ATTI
Arınç'ın konuşmasının ardından salonda partililer Recep Tayyip Erdoğan, sloganları attı. Sloganları duyan Arınç, Cumhurbaşkanlığına vurgu yaparak, "İnşallah, Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız" dedi.
"ŞEHİT OLDUKLARINA İNANIYORUM"
Soma'daki 301 kişinin öldüğü maden kazasına da değinen Arınç, yaşamını yitirenlerin şehit olduğuna inandığını ifade etti. Arınç, kazayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma yaptığını belirterek, iş güvenliği veya tedbirsizlik olup olmadığının ortaya çıkacağını dile getirdi. Yaşanan kazanın ardından hükümet yetkililerinin ve siyasi parti liderlerinin olay yerine geldiğini ifade eden Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesine değindi. Arınç, Soma'da cadde üzerinde bir takım insanların konuşlandığını, ileri, geri hareketler yaparak, hükümetimize karşı aşırı bir protesto gösterisi olduğunu sonradan fark ettik. 300 kişinin hayatını kaybettiği yerde infial olabilir. Ama olayla ilgili olmayan bir takım kişilerin hükümeti vurmak, düşürmek için bu olayı kullanmaları hepimizi üzdü, sıkıldık" dedi.
"BDP'Yİ DESTEKLEDİLER"
Yenilenen yerel seçimlerle ilgili de konuşan Arınç, cemaate yüklendi. Cemaatin özellikle Güneydoğu'da ve Doğu'da BDP'ye oy verilmesi için çalıştığını iddia eden Arınç, "Türkiye'de tek başımıza seçimlere girdik. Tüm partiler gizli açık, ittifaklar kurdular. 'AK Parti kazanmasın, illerde hangi parti güçlüyse o kazansın' diye çalıştılar. Bu seçimler öncesinde siyasi partiler arasında oy gelip gitmelerini herkes ibretle izledi. Ama geçen seçimlerde olmayan kendilerine dini bir hizmet adıyla bir grup açıkça AK Parti'nin karşısında yerine göre MHP'yi yerine göre CHP'yi çok açık şekilde destekledi. Daha beteri de var. Kapı kapı dolaşmak bir şekilde affedilir. Ama aynı kişiler Güneydoğu'da her gün tokat yedikleri, her gün tehlike olarak görüldükleri bölgede de BDP'yi desteklediler. Çok enteresandır. Önce inanamadım. Sandık sonuçlarını karşıma getirdiler. Kulaklarıma inanamamıştım, gözlerime inanamadım. BDP Türkiye'nin partisi ama neler yaptıklarını niçin çalıştıklarını, siyaseti kimlerin talimatıyla yerine getirdiklerini bilmiyor muyuz? Kulağı Öcalan, gözü Kandil'de olanlar nasıl desteklenir, kanım dondu. Bugüne kadar çok sevildiğini bildiğim tüm hizmetlerine destek olduğum bu oylar sebebiyle onları affetmiyorum, bundan sonra da affetmeyeceğim" dedi.
"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
AK Parti'nin Manisa büyükşehir dışında her yerde başarılı olduğunu belirten Arınç, MHP ve CHP'nin Türkiye'nin çoğu yerinde 'yok' olduğunu söyledi. Bazı kişilere hakkını helal etmediğini dile getiren Arınç, "Çalışmayan kenara çekilir. Dedikodu üreten, moral bozmaya çalışan kim varsa hakkımı helal etmiyorum, onlara teşekkür de etmiyorum. Bunları bulabilirsiniz, siyaset ciddi iştir. 'Ben varsam bu iş var, yoksam bu iş yok' Öyle şey olur mu? İşin zor tarafı, imkansız tarafı da var. Çizgini değiştirmeyeceksin arkadaş. Manisa'ya alnım ak geliyorsam çizgimi değiştirmediğim için geliyorum. Biz yolumuzdan hiç ayrılmadık" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Arınç toplantının ardından dinlenmek için Anemon Otel'e geçti.
MHÖ,İK,NU (AÖ,SSA) ( FOTOĞRAF)