"AK PARTİ HÜKÜMETİ OLARAK AYNEN SULTAN FATİH GİBİYİZ"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kestel İlçesi'nde yaptırılan köprülü kavşağın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Arınç, 11 yıldır ülkede önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Özellikle ulaşım alanında yaptıkları çalışmalara değinen Arınç, "Dağları kazıyor, toprağın altından, üstünden giriyor, denizlerin altından ülkeler kıtalar birbirlerine yaklaşıyor. Biz böyleyiz, hamdolsun" dedi.
Arınç, "Sultan Fatih gibiyiz. 21 yaşında gencecik insan, İstanbul üzerine giderken, karşısına çıkarlar ve şunu söylerler. 'Çok da gençsin, tecrübesizsin. Senden evvel 9 kere Araplar, 21 defa Venedikliler, Cenevizliler bir İstanbul'u almak için geldiler de onlarda muvaffak olamadılar. Sen neyine güveniyorsun?' Fatih'in cevabı ise çok güzeldir. 'Biz inançlı insanlarız. Biz öyle şeylere muktediriz ki yapabileceklerimizi, onları hayal bile edemezsiniz. Biz de Ak Parti hükümeti olarak aynen Sultan Fatih gibiyiz. Başkalarının hayal edemediklerini bir bir gerçekleştiriyoruz, hamdolsun" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra partisinin Kestel İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen öğle yemeğinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Burada da konuşan Arınç, geçmiş dönem hükümetlerin yaptığı çalışmalarla Ak Parti hükümetinin yaptığı çalışmaları anlattı.
Arınç,"Ben rahmetli Özal"ı tanıdım, sevdim. Demirel'i bilirim. Özal kadar sevmedim. En sevdiğim de rahmetli Erbakan Hoca'dır. Bütün bunları niçin söylüyorum? Geçmiş hükümetler döneminde yurt dışından yabancı sermaye Türkiye'ye gelmezdi. Güvenli bir ortam yok. Hukuk, yok, nizam yok, güvenlik yok. Gelmezlerdi. tarihe geçen sözler vardır ama bizi utandırır. '70 cente muhtaç Türkiye' sözü mesela. Türkiye öyle bir noktaya gelmiş ki zamanın başbakanı yada bakanı diyor ki '70 cente muhtaç olduk' Bir dolarımız bile yok diyor adamcağız. Bizim Bursa'ya yaptığımız 11 yıllık yatırımın tutarı10 katrilyondan fazla" dedi.
"ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK”
Konuşmasında 17 Aralık sürecini de değerlendiren Arınç şunları söyledi:
"Son dönemde konuşan şeyler neyin nesi? İşte o onu yapmış da, bu bunu söylemiş de. Telefonda şöyle konuşmuş da. 30 Mart akşamı bu dedikoduların hiçbiri kalmayacak. Bunların hepsi bu hükümeti seçime giderken tökezletmek için, itibarsızlaştırmak için. Siz bizden emin değil misiniz? Allah korusun, biz haramdan korkarız. Biz milletin malına el uzatmaktan korkarız, Allah'tan korktuğumuz için. Hiçbir zaman böyle bir yolsuzluk içinde olsak şu kadar büyük hizmetleri yapmak mümkün olur mu? Yolsuzluk peşinde olsak biz, herkese bir şeyler vermek gerekmez mi? Herkesin cebini doldurmak gerekmez mi? Herkesin sırtını sıvazlamak gerekmez mi? Yapmadık bunların hiçbirisini. Milletimiz için çalıştık. Milletimiz için çalışmak gerekmez mi? 'Ak Parti artık çok oluyor. Bunlar keyfimizi kaçırdı. Bunlardan kurtulmanın başka çaresi yok. Silahtan korkmadılar, darbeden ürkmediler. Partiyi kapatacağız' dedik. 'Ne yaparsan yap. Ben dimdik ayaktayım' dediler. Çünkü başlarında yiğit bir insan var. Eğilmiyor, bükülmüyor. dik duruyor, diklenmiyor. Allah'tan başka kimseye kulluk etmemeye karar vermiş, bir insan var. 'Biz buna yalan söyleyelim, biz buna montaj yapalım. Onun itibarı giderse, hükümetin de itibarı gider' Allah dilemedikçe hiçbir şey olmaz. Alnımız açık, başımız dik”
”BİZ BU HAKARETLERE MÜSTAHAK DEĞİLİZ”
Arınç, bir tek şeye üzüldüğünü de kaydederek, “Bunların cevabını biz veririz, vermeye tenezzül edersek. Ama ana muhalefet partisi liderinde biraz edep ve haya olsa, ah keşke olsa, Bursa'ya geldiği zaman yaptığı konuşmaları sağda solda tekrar etmese. Biz bu hakaretlere müstahak değiliz. O söylediğin sözleri, on mislini sana iade ediyorum. 30 Mart'tan sonra bu yalanların, iftiraların hiçbirisi kalmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun belki kendisi de partisinde kalmayacak. Sonuçların ne olacağını Allah bize gösterir. Biz her türlü halkın takdirine hazırız. Yeter ki iftira etmeden, yalan söylemeden, tuzak kurmadan, hilekarlık yapmadan, adaylarıyla seçime girsinler. Yok, kuyu kazarak bu işi yapacaklarsa, vallahi tarih göstermiştir kuyu kazanların çocuğu kendisi kuyunun içerisine düşer. Bize bir şey olmaz. Biz güçlü bir iktidarız hamdolsun. Düştüğümüz yerden kalkarız. Ama sen bir düşersen bu seçimden sonra, istediğin neticeyi alamazsan, seni kimse kurtaramaz. Sen o partide zaten iğretisin. Kasetle geldin, bugünkü sahte kasetlerle gidersin. Haydan gelen huya gider" dedi. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantının ardından daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

IA-EK(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)