SİVAS'ın Zara İlçesi'nde Akören ve Karacahisar köyleri arasında otların tutuşmasıyla yangın çıktı. Çevredeki az sayıdaki ağaca da sıçrayarak rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
Zara İlçesi'ne 25 kilometre mesafedeki Akören Köyü, Yedipınar mevkisinde dün akşam saatlerinde köylülerin piknik için yaktıkları ateşin, çevredeki otlara sıçramasıyla yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın kısa sürede dağlık araziye yayıldı. Kuruyan ot ve çalılıkların etkisiyle yangın Akörden Köyü ile Karacahisar köyündeki dağılık alanda ilerledi.
Köylülerin kendi çabasıyla kontrol edemediği yangın için Zara Belediyesi ve Sivas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Sabaha kadar süren çalışmalar sonrasında yangın iş makinelerinin de yardımı ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının yerleşim yerlerine ve ekili araziye zarar vermediği ve genellikle çalılıklara ve bölgedeki az sayıdaki ağacı etkilediği belirtildi. Akören Köyü Muhtarı Yakup Çınar, ekiplerin çalışmasıyla yangının tehlikeye dönüşmeden söndürüldüğünü belirtti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI