ULUDAĞ, kayak sezonunun başlamasının ardından Arap turistlerin akınına uğradı. Günübirlik olarak Uludağ'a çıkan Arap turistler, yaklaşık iki saatlik eğitimden sonra kayak yapıyor, kar motoru ile geziyor.
Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip Uludağ'da, kayak sezonunu başlamasından sonra, pistler özellikle Arap turistlere kaldı. Gezmek için Bursa'ya gelen Arap turistler, günü birlik olarak çıktıkları Uludağ'da önce kayak eğitimi alıyorlar sonra pistlerde kayıyorlar. Uludağ'ın şu anda en sakin günlerini yaşadığını söyleyen Kayak Eğitmeni Fidan Kırbaç Özbakır, "Kayak ikisaat içersinde öğrenilebilecek bir spor. Şu anda Arap turistler kayağa büyük ilgi gösteriyorlar. Kendilerine 2-3'er kişilik gruplar halinde 100-140 TL arasında ders veriyoruz. Daha sonra rahatlıkla kayak yapabiliyorlar. Yılbaşınının yanaşmasıyla Uludağ'a olan ilginin daha da artmasını bekliyoruz" dedi.
Uludağ'da kayak öğrenen gezen Arap turistler, saati 150 liraya kiraladıkları kar motoru ile Uludağ'ın güzelliklerini gezerek görüyor.