İZMİR’de, Ankara Üniversitesi TÖMER Şubesi’nin düzenlediği Arap Dünyası etkinliğinde Arap ülkelerinden gelen gençler buluştu.
TÖMER İzmir Şubesi’nin düzenlediği Arap Dünyası etkinliğinde Suriye, Irak, Yemen, Lübnan, Libya ve Mısır’dan Türkçe öğrenmek için gelen öğrenciler bir araya geldi. Öğrenciler, hazırladıkları renkli gösterilerle kendilerini izleyenlere hoş anlar yaşattı, barış ve kardeşlik rüzgarları estirdi. Hurma ve mırra ikramıyla başlayan etkinlikte, öğrenciler ut ve darbuka eşliğinde şarkılar söyledi. Kendilerine özgü geleneksel kıyafetlerini giyen öğrenciler, ülkelerine ait yemekleri sergiledi. Öğrenciler bir yandan yemeklerden tadarken diğer yandan da Suriyeli öğrencilerin yaptığı dabke dansıyla eğlendi.
TÖMER İzmir Şubesi Koordinatörü Şeyda Yılmaz, "Dünyada savaşlar olurken Arap halklarının nasıl da kardeşcesine ve barış içinde omuz omuza durduklarını göstermek ve vatanlarından kopup gelen, vatanımızı vatanları bilip dilimizi öğrenen öğrencilerimize az da olsa acılarını unutturup iyi vakit geçirtmek istedik" dedi. TÖMER’in sadece dil öğretmekle kalmayıp barış elçiliği de yaptığını söyledi.