Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle özel bir okulda yapılan deprem tatbikatında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin arama kurtarma köpekleriyle yaptığı mini gösteri büyük beğeni topladı.
Özel bir okulda '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. İlk olarak, AFAD görevlileri tarafından öğrencilere deprem anında yapılması gerekenler ve diğer afetler hakkında bilgi verildi. Deprem sonrasında ilk 72 saatte insanların nelere ihtiyaç duyduğu ve deprem hazırlıkları anlatıldı. Eğitim sonrasında olası bir deprem anı canlandırılarak öğrenciler okul binasından tahliye edildi. Tahliye sonrasında AFAD görevlileri hazırlanan parkurda 'Mali' ve 'Çiçi' isimli iki arama kurtarma köpeği ile mini gösteri yaptı.
Köpeklerin deprem sonrasında arama ve kurtarma çalışmalarında nasıl görev aldıkları ve özellikleri, öğrencilere uygulamalı gösterildi. Hazırlanan parkurda köpeklerin verilen emirleri yerine getirmesi öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.

YK(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)