Yüksel KOÇ / İstanbul, () SİRKECİ'deki feribot kazasında, vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili süren ceza davasındaki şikayetinden vazgeçen ailenin avukatı yazılı bir açıklama yaptı.

Aile adına avukat Ejder Demir'in yaptığı açıklama şöyle:

“15 Mart 2014 günü meydana gelen feribot kazasında, müvekkilim Ebru Güleren Yılmaz ile eşi Aydın Yılmaz'ın kızları Ece Su Yılmaz hayatını kaybetmiş, aynı kazada Ebru Güleren Yılmaz ve Ebru Güleren'in anneleri, Mine Dalkılıç'ın kızkardeşi olan Şaziye Güleren de vefat etmiştir.

Söz konusu kaza ile ilgili olarak sorumlular hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmış ve halen devam etmektedir. Müvekkillerim, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına inanmakta olup, yaşadıkları bu vahim olayı psikolojik açıdan halen atlatmaya çalışmaktadırlar. Her duruşmada ve basına yansıyan her haberde aile aynı acıyı yeniden yaşamakta ve hayatları yeniden altüst olmaktadır.

Açıkladığımız bu nedenlerle, müvekkillerim sorumlular hakkında kamu davası olarak devam edecek davadaki şikayetlerinden vazgeçmişlerdir. Konu ile ilgili olarak tüm kamuoyuna hassas duygu ve düşüncelerinden ötürü teşekkür eder, benzer kazaların yeniden yaşanmaması için her ilgili tarafından gerekli tüm önlemlerin alınmasını dileriz."