Apple, iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch 2'nin Tanıttı
Apple her sene olduğu gibi bu yıl da eylülayında yeni ürünlerinin tanıtımını yapıyor.Apple'ın merkezinin bulunduğu San Fracisco'da gerçekleşen lansman da ilk olarak saatler tanıtıldı.
Apple'ın patronu Tim Cook Apple Watch'un dünyanın en çok satan ikinci akıllı saat markası olduğunu söylerken, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi.

Apple'ın resmi Twitter hesabı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın görüntülerini Cook'tan önce yayınladı!

SÜPER MARIO SÜRPRİZİ
Cook'un ardından Super Mario'nun yaratıcısı, Nintendo'dan Shigeru Miyamoto sahneye çıktı. Yeni bir Mario oyunu iPhone'lara geliyor. Bu oyun Temple Run oyununa benzeyecek.App Store'daki en büyük kategori, oyunlar. Süper Mario'nun yenilenerek tekrar dönmesi sürpriz oldu!
Oyun, multiplayer modunda da oynanabiliyor. Bu durumda dünyanın farklı bölgelerinden oyuncularla, daha fazla puan toplayıp, "mantar krallığınızı" büyütmek için yarışabileceksiniz. Süper Mario bu yıl tatil döneminde yani 2016 sonunda yayınlanacak

EĞİTİM GÜNCELLEMELERİ OLACAK
Apple'ın eğitim programlarıyla ilgili güncellemeler göreceğiz.

POKEMON APPLE WATCH'TA
Bugüne kadar 500 milyondan fazla kez indirilen Pokémon Go artık Apple Watch'ta.
Pokemon Go'nun yaratıcısı Niantic'in kurucu John Hanke, Apple sahnesinde oyunla ilgili detayları anlattı.

YENİ NESİL APPLE WATCH
Yeni nesil Apple Watch tanıtımı da yapıldı. Apple Watch seri 2 olarak duyuruldu. Yeni Apple Watch seri 2, 50 metre derinliğe kadar su geçirmiyor.

Apple Watch 2'nin su geçirmezliğinin sırrı yeni tasarlanan hoparlöründe. Yeni Apple Watch'un speakerı suyu dışarı atacak şekilde tasarlandı. Su geçirmez özellik sayesinde yüzme, fitness kategorisine eklendi.

HIZI ARTTI
Apple Watch seri 2, yeni işlemcisi yüzde 50 hızlı, GPU'su 2 kat performansa sahip. Yeni nesil görüntü teknolojisiyle ekran 2 kat daha parlak.
GPS özelliği, iPhone'dan bağımsız bir şekilde rota planlaması yapmayı sağlıyor. Harita eş zamanlı olarak kullanılabiliyor.

NIKE İLE ÖZEL ANLAŞMA
Apple, Nike ile özel bir anlaşma yapmayı da ihmal etmeyerek Apple Watch Nike Plus (veya Apple Watch Nike+) isminde özel bir model ortaya çıkardı. Apple Watch Nike Plus doğrudan atletleri hedefliyor.

FİYATI 369 DOLAR
Apple Watch seri 2'de seramik bir model yer alıyor.
Apple Watch 2, 369 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

iPHONE 7
Apple toplamda 1 milyar iPhone satmayı başardığını belirtti. Tim Cook, iOS 10'u en büyük geliştirmeleri olarak niteledi.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar iki farklı siyah renk ile geliyor. Biri Jet Black diğeri ise sadece Black olarak isimlendirilmiş. Ayrıca iPhone 7'lerin gri, altın rengi ve altın pembe renkleri de olacak. Home tuşuna da yeni bir özellik geldi ve basınca duyarlılık özelliği geldi. Artık Home butonuna baskı uyguladıkça farklı tepki alabilmek mümkün olacak. Bunun dışında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar su ve toz geçirmez yapıya sahip. iPhone 7'nın arka kamerası tek kameradan oluşuyor. iPhone 7 Plus'ın arka kamerası iki tane olacak.

KAMERANIN ÖZELLİKLERİ
Yeni iPhone 7 da iki arka kamera olacak. iPhone 7'nın arka kamerası tek kameradan oluşuyor. iPhone 7 Plus'ın arka kamerası iki tane olacak.
Her iki modelde de optik imaj sabitleyici var, two tone flash özelliği karanlıkta iki kat daha fazla ışık alınmasını sağlıyor.

Live Photos özelliği düzenlenebilir hale geldi, Capture API ve Editing API ile geliştiricilere açıldı.
iPhone 7'nin ön kamerası 7 megapixel ve HD oldu.
Cihaz hangi kamerayı kullanacağına kendisi karar veriyor. Kullanıcının yapması gereken çekim sırasında ne kadar zoom'lamak istediğine karar vermek. Yeni optik zoom özelliği sayesinde profesyonel fotoğraf makinelerine epey yaklaşmış.

iPhone 7 Plus kamerası profesyonel kameralara en yakın sonucu vermek üzere geliştirilmiş. Optik zoom'lama, belirli bir alanın odak dışında kalmasıyla derinlik hissinin yaratılması bunlardan birkaçı.
Ekran yüzde 25 daha parlak, 3D Touch özelliğine sahip. Yeni optik zoom özelliği ile profesyonel fotoğraf makinelerine iPhone 7 Plus epey yaklaşmış gibi görünüyor.

KULAKLIKLAR KABLOSUZ OLDU
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda artık stereo hoparlörler bulunuyor.
Apple beklendiği gibi kulaklık girişini kaldırdı ve yerine Lightning girişinden bağlanan kulaklıklar getirdi. iPhone 7'de Lightning kulaklıkların yanı sıra AirPods isminde kablosuz kulaklık yer alacak.

iPhone 7 ve 7 Plus eski kulaklıklarınızı cihaza bağlamanızı sağlayacak bir adaptör olacak.
Yeni kulaklıklar iPhone, Apple Watch ve diğer tüm Apple cihazlarına otomatikman bağlanıyor.
Kulaklıklar tamamen bağımsız yani tekli de kullanılabiliyor.

AirPods'ta gürültü engelleme özelliği bulunuyor. 4 saat aralıksız çalışma süresi var ve kutu içerisinde şarj oluyor.
AirPods'ta Apple'ın ilk wireless çipi olan yeni W1 çip yer alıyor. Bir kulaklık 5 saatte şarj oluyor ve yaklaşık 20 saat kullanım ömrü sunuyor.
KABLOSUZ KULAKLIĞIN FİYATI
Apple'ın yeni kablosuz kulaklıkları Ekim ayından itibaren 159 dolardan satışa sunulacak.
iOS10 ise 13 Eylül'den itibaren kullanıma sunulacak.

TÜRKİYE'YE EKİMDE GELECEK
9 Eylül'de ön siparişe çıkacak olan yeni iPhone'lar 16 Eylül'den itibaren servis edilmeye başlanacak. Türkiye ne yazık ki ilk iki liste arasında da değil. Tahminen Ekim ortasında yeni iPhone'lar ülkemizde satışa sunulacak.

iPHONE 7, 649 DOLARA SATILACAK
iPhone bugüne kadar baz modellerini 16GB ile sunarken, artık 16GB'lık seçenek bulunmayacak. Böylece en az kapasiteli iPhone modeli 32GB olarak piyasaya sürülecek. iPhone 7 modelinin 32GB'lık modeli 649 dolarlık satış fiyatı ile piyasaya sunulacak. iPhone 7'nin 128GB ve 256GB modelleri seçenekleri de mevcut olacak. iPhone 7'nin 256GB'lık modeli ise 849 dolar satış fiyatı ile göze çarpıyor.
iPhone 7 Plus tarafında ise kapasite seçenekleri aynı olacak. 32GB'lık baz modeli 769 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sunulacak. Şimdiye kadarki en pahalı iPhone modeli ise hiç şüphesiz iPhone 7 Plus'ın 256GB'lık versiyonu olacak ve bu telefonun da fiyatı 969 dolar olarak belirlenmiş.