DENİZLİ'de tanıştıktan iki saat sonra kaldığı aparta davet edip birlikte içki içtikleri 27 yaşındaki Ceyda Kayalar'ı, yanlarındaki iki arkadaşının gözü önünde başına tabancayla ateş edip öldüren 25 yaşındaki A.K.O., üç gün sonra Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, kaldığı pansiyonda yakalandı.
Bir mermer fabrikasında sekreter olarak çalışan Ceyda Kayalar, geçen pazar günü gece yarısı arkadaşları aracılığıyla çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu öğrenilen A.K.O. ile tanıştı. İki ay önce eşinden boşandığı öğrenilen bir çocuk annesi Kayalar, kız arkadaşı A.T., AT.'nin erkek arkadaşı Ş.Ç. ile yeni tanıştığı A.K.O.'nun kaldığı Yunus Emre Mahallesi'ndeki bir aparta gitti. Dört arkadaş, birlikte bira içip, eğlendi. Sabaha karşı A.K.O., iddiaya göre, belindeki tabancasını çıkartıp, 2 saat önce tanıştığı Kayalar'ı başına diğer arkadaşlarının gözü önünde ateş edip öldürdü. A.K.O., olayın ardından kaçtı. Polis ilk olarak A.T. ve erkek arkadaşı S.Ç.'nin ifadelerine başvurdu. İkili, ifadelerinde, "Olay esnasında hepimiz alkollüydük. A.K.O, belinden silahı çıkarıp, Ceyda'ya, 'Seni vurayım mı?' diye şaka yapmaya başladı. Silahla şaka olmayacağını söyledik ama bir anda tetiğe bastı. Biz de şaşırıp kaldık. Olay esnasında koltukta oturmakta olan Ceyda bir anda kanlar içinde kaldı. Ardından, polisi aradık" dedikleri öğrenildi.
Yaralama, gasp gibi suçlardan sabıkası olduğu belirtilen A.K.O.'nın yakalanması için Denizli İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde büyük bölümü cinayet büro dedektiflerinden oluşan, 20 kişilik özel ekip oluşturuldu. Teknik takip sonucu polis A.K.O.'nun Fethiye'de olduğunu tespit etti. Ancak, özel ekip A.K.O.'nun yakınları ve çevresine Denizli'de olduğunu, kısa sürede yakalayacaklarını bilgisini yaydı. Böylelikle rahat davranmasını sağladıkları A.K.O.'nun Fethiye'de bir pansiyonda kaldığını tespit etti. 
Fethiye'ye giden dört cinayet masası dedektifi A.K.O.'yu bugün saat 06.00 sıralarında kaldığı pansiyonda yakalayıp, Denizli'ye getirdi. A.K.O., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI