BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, kız ve erkek üniversite öğrencilerinin aynı evde kalmalarıyla ilgili açıklamaların yankıları sürerken, gözlerin çevrildiği Denizli’de sayısı 2 bin 500’ü aşan apartlar tartışılıyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir apart işletmecisi, “Günü birlik apartlara muhafazakar kesimden daha çok talep geliyor” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampındaki konuşmasında adı geçen Denizli’de, tartışmalar devam ediyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir apart işletmecisi, günü birlik, haftalık hatta 2-3 saatlik apart dairelerin kiraya verildiğini belirtti.
AİLE DE ÇAPKINLIK YAPAN DA KİRALIYOR
Söz konusu işletmeci, “Apartlarda, öğrenciler, öğrencilerin il dışından gelen aileleri kalabiliyor. Aileler, otellere kişi başı ücret ödemektense apartlara oda üzerinden ücret ödemeyi tercih ediyor. Ayrıca, kente başka illerden gelen pazarlamacılar, esnaf da günü birlik apart kiralıyor. Çapkınlık yapmak için apart kiralayanlar da yok değil. Boş dairesi olan apart sahipleri günü birlik daireleri kiraya veriyor. Her apart sahibi bu kişilere ev vermez ama verenler var” ifadelerini kullandı.
MAHAFAZAKAR KESİMDEN İLGİ FAZLA
Aynı işletmeci, günü birlik ya da birkaç saatlik apart kira bedelinin 50 ile 80 TL arasında değiştiğini dile getirip, “Doğrusunu söylemek gerekirse günü birlik apartlara muhafazakar kesimden ilgi daha fazla. Çünkü, bu kesimin insanları sevgilisiyle görünmek istemiyor. Kız ya da erkek apart daireyi kiralıyor, sonra da buluşuyorlar. Ancak, her apart bunu yapmıyor. 2 bin 500’ün üzerinde apart var. Hepsini de zan altında bırakmamak gerekiyor” diye konuştu.
RAPOR TARTIŞMASI
Öte yandan Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün, bir süre önce konuyla ilgili rapor hazırlayarak, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunduğu; raporda, Denizli’de bazı apartların günlük ve saatlik kiralandığı, polis ya da jandarma tarafından aranan kişilerin kimlik kaydının alınmaması nedeniyle adı geçen apartlarda rahatlıkla kaldığı belirtildi. Raporda, günü birlik daire kiralayan apartlarda öğrencilerin de kaldığı, bu durumun öğrenciler için potansiyel tehlike oluşturduğu; otel ve pansiyonlardaki kayıt sisteminin apartlarda olmaması nedeniyle fuhuş da yapıldığının bilgilerinin yer aldığı öğrenildi. Ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın Denizli ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından, kentteki hiç bir yetkili ne rapor ne de söz konusu apartlarla ilgili bir açıklama yapmak istemedi.

FI(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)