BURSA’da kendilerine 'Antikapitalist Müslümanlar' adını veren 5 platform üyesi, Van’da konteynerlerden çıkartılmamak için 61 günden bu yana açlık grevinde olan yaklaşık 200 depremzedeye destek olmak için 2 günlük açlık grevi başlattı. 
Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Gülbahçe Mahallesi’nde bir araya 'Van aç, biz de açız', 'Van’da devlet yok, açlık grevi var', ‘Mülk Allah’ındır' yazılı dövizleri asan Antikapitalist Müslümanlar üyeleri, elektrikleri kesilen ve konteynerlerden çıkartılmak istenen Vanlılar'ı anlamak için saat 16.00’da açlık grevini başlattı. Platformun Bursa Dönem Sözcüsü Murat Yıldız, 5 arkadaşlarının açlık grevine katıldığını anlatırken, "Depremzedeler konteynerlerdan çıkartılmak isteniyor. Elektrikleri yok. Bitlenme vakaları başlamış durumda. Valinin oradaki insanlara yardım etmediğini, kolaylık sağlamadığını duyuyoruz. Önümüz kış. İnsanlar dışarıda kalmamalı. 'Açın halinden aç anlar' diyerek bu eylemi başlattık. Aç kalınca oradaki insanların mağduriyetini daha çok içselleştirdik. İnsanlar vicdanlarının sesini duyarak Van’daki eyleme destek olmalı” diye konuştu. 
Yıldız, İzmir’de oturma, Ankara, İstanbul ve Konya’da da farklı eylemler yapıldığını,  yarın saat 16.00’da Ak Parti İl binası önünde basın açıklaması yaparak eylemlerini sona erdireceklerini ekledi.
Eyleme katılan platform üyelerinden Ulaş Akar da, İstanbul’dan geldiğini anlatırken, Serencan Sancaklı ise, Van’da açlık grevi yapanların dönüşü olmayan sağlık sorunları ile karşılaşmaya başladığına dikkat çekti.