BALIKESİR’in Edremit İlçesi Altınoluk Beldesi’ndeki Antandros antik kentinde, 13 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları için sponsor arayışı devam ediyor. Kazı çalışmalarını hızlandırmak ve müze kurmak için harekete geçen Antandros Antik Kentini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, Edremit Körfezi ve Kazdağları ile gönül bağı olduğunu düşündüğü, iş, sanat ve medya dünyasından 40 kişiye mektup yazarak destek istedi.
Antandros Antik Kentini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, Altınoluk Beldesi’ndeki Antandros antik kentinde, 13 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları için sponsor arayışına girdi. Sakaroğlu, aralarında İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, yönetmen Nihat Durak, Gazeteci Fatih Altaylı ve eşi Hande Altaylı, yazar- şair Ataol Behramoğlu, mimar Cengiz Bektaş, kardiyalog Prof. Dr. Ahmet Alpman ve tiyatro sanatçısı Ayla Algan gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 40 kişiye mektup yazıp, oluşturmaya çalıştıkları 'Antandros Gönüllü Grubu' içinde yer almalarını beklediklerini bildirdi.
GÖNÜLLÜ GRUBU OLUŞTURULACAK
Dernek Başkanı Sakaroğlu, Antandros antik kentini tanıtarak başladığı mektubunda, kazı çalışmalarının hızlandırılması ve bir müze kurulması için sponsor desteğine ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladı. Sakaroğlu mektubunda şunlara yer verdi:
“Edremit Körfezi’nden olan, bölgemize sonradan gönül vererek yerleşen, Edremit Körfezi ve Kazdağları ile gönül bağı olan, Kazdağlarını severek, yamaçlarına yerleşen, konularında uzman siz değerli hemşehrilerimizden bir gönüllü grubu oluşturmak istiyoruz. Bu gönüllü grubunu derneğimizin faal gönüllüsü haline getirerek, Antandros konusunda yeni hedefler belirlenmesi ve belirlenen hedeflere ulaşılmasında yardımlarını amaçlıyoruz. Bu ülke için, Altınoluk için faydalı ve kalıcı şeyler yapabilmek uğruna sizleri Antandros Gönüllü Gurubu’na girmeye davet ediyoruz.”
BULUNTULAR MÜZEDE SERGİLENECEK
Hedef Alliance Sigorta ve Altınoluk Belediyesi’nin mevcut sponsorları olduğunu belirten Sakaroğlu, “Sponsorları çoğaltarak kazıyı hızlandırmak ve bir an önce bir müze oluşturulmasını sağlayarak tarihi eserleri halkımızın izlenimine sunmak istiyoruz. Bunun için de, Edremit Körfezi’ni ve Kazdağları’nı sevdiğini bildiğimiz hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.