MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki işadamı Fuat Yıldırım, yelkenli tekneyle 2011 yılında Atlantik Okyanusu geçme macerasının ardından bu kez Antarktika’ya gitti. İnternet üzerinden tanıştığı yabancı arkadaşlarıyla Arjantin’in Ushuaia şehrinden harekete geçerek Antarktika’ya ulaşan Yıldırım, burada, meclis başkan yardımcısı olduğu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Bayrağı’nı açtı.
Samsunlu işadamı Fuat Yıldırım, 1993 yılında Bodrum’a yerleşti. Turizm sektöründe iş hayatına atılan Fuat Yıldırım, yelken sporuna merak salıp, 9 yıl boyunca çeşitli yarışlara katıldı. Aynı zamanda macera tutkunu olan Yıldırım, 3 yıl önce, yelkenli tekneyle Atlantik Okyanusu’nu geçti. Ancak Yıldırım’ın deniz tutkusun hiç sönmedi. 2009 yılı Şubat ayında Arjantin'in güneyindeki Tierra Del Fuego ve Ushuaia’ya yaptığı sehayatte, limanda tekneleri seyrederek dolaşırken ilk kez Antarktika’ya gitmeyi hayal ettiğini belirten Yıldırım, “Buradan yelkenli bir tekneyle çıkıp Cape Horn’u geçmeyi, Drake Pasajı’nda yüksek denizlerde yelken yaparak Antarktika'ya ulaşmalı istemiştim” dedi.
Ancak bu hayalini işlerinin yoğunluğu nedeniyle erteleme zorunda kaldığını belirten Yıldırım, 28 günlük Antarktika macerasını çıkış hikayesini zorlu yolculuğun ardından döndüğü Bodrum’da BODTO’da düzenlenen basın toplatısında şöyle anlattı:
“İş hayatında bazen yoğun programlar oluyor. Ancak, bazen araya mesafe koymak lazım. Para kazanıp, kaybediyoruz. Ama sağlık elverdikçe böyle değişik maceralar, yaşam şevkine bir şeyler katıyor. Özgüvenin artıyor. Antarktika’ya gitmek hayallerimden biriydi, ama ertelemek zorunda kalmıştım. Bir gün ofiste otururken, 'Neden bu sene olmasın' dedim. Hemen internette araştırma yapıp Ushuaia’dan çıkabilecek her türlü yelkenli tekneye mail atmaya başladım. 3 gün sonra Avustralyalı birinden gelen cevapla yolculuk hazırlıklarına başladım ve sonunda kendimi Antarktika’da buldum.”
“BELGESELİN İÇİNDE OLMAK GİBİ”
Arjantin’den 18 metrelik, 'Icebird' adlı tekneyle 7 Avustralya ve 1 ABD’li ile 28 gün sürecek maceralı yolculuğa başladıklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:
“Çok güzel hatıralarım oldu. Korku ve heyecan yaşıyorsun. Çok güzel bir görselle karşılaşıyorsunuz. Bir ay boyunca güneşi iki kez gördüm diyebilirim. Deniz kıyısı boyunca balinalar, penguenler, fırtına kuşları ve foklardan oluşan bir hayat var. Kıyıdan iç bölgelere geçtikçe hayat yok. Beyaz ve siyahın bütün tonların sahibiz. Yaban hayatı belgeselinin içinde olmak gibi bir şey. O resmin içinde olmak çok farklı bir duyduydu. 600 millik bir rota var. Dünyanın en zor denizlerini, yüksek dalgaların olduğu yerlerden geçtik. Yanımda tanımadığım insanlar vardı. Bilmediğin insanlarla dar bir ortamda yaşamak kolay değil. Fakat insanların uyuşması da bu şekilde oluyor. İş hayatında da böyle oluyor. Farklı sektörler bir araya gelebiliyor.”
Konuşmasının ardından Yıldırım, Antarktika’da BODTO bayrağı açarak çektirdiği çerçeveletilmiş fotoğrafı ve getirdiği volkanik taşı Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon’a hediye edip, bir hayalini daha gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.
“BODTO BAYRAĞINI ANTARKTİKA’DA AÇTI”
Mahmut Kocadon ise bunun Yıldırım’ın ilk macerası olmadığını hatırlatıp, “2011’in Aralık Ayında yelkenli tekneyle Atlantik’i geçmişti. Şimdi de dünyanın en uzak noktalarından birine gitti. İşin ilginç tarafı BODTO bayrağını Antarktika’da açtı. Herhalde odalar birliği camiasında bu kadar uzağa giden bayrak yoktur. Maceralı ve cesur yolcuğundan dolayı kendisini tebrik ediyorum” dedi.
Kocadon, daha sonra Yıldırım’a BODTO adına teşekkür plaketi verdi.

OU(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)