ANTALYA'nın en meşhur lokantalarından '7 Mehmet'in sahibi 60 yaşındaki Hakkı Akdağ, akciğer kanseri hastalığından yaşamını yitirdi. 
Antalya'ya gelen ünlülerin mutlaka uğradığı '7 Mehmet'in sahibi Hakkı Akdağ'a 2005 yılında 'akciğer kanseri' teşhisi konuldu. 8 yıldır tedavi gören Akdağ, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Hakkı Akdağ, babadan devraldığı mesleği kardeşi ve oğlu Mehmet ile birlikte yürütüyordu. Hakkı Akdağ'ın ölümü Antalya'da üzüntü yarattı. Akdağ'ın cenazesi, bugün Muratpaşa Camii'nde ikinci namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
VEDAT MİLOR KONUK OLDU
Antalya'ya gelen çok sayıda ünlüye ev sahipliği yapan '7 Mehmet', devlet başkanlarından bakanlara, sinema yıldızlarından, sanatçılara, işadamlarından yazarlara bugüne kadar çok sayıda misafir ağırladı. Geçen yıl restorana konuk olan gurme Vedat Milor, kaleme aldığı yazısında, "Kebapçı, balıkçı, sakatatçı, kuyu kebapçı, esnaf... Belli bir alanda uzmanlaşmış lokantaları bir kenara koyalım. Bana göre 7 Mehmet, sadece Antalya'nın değil ülkenin en iyi lokantası" ifadelerine yer verdi.
RESTORAN ADININ SIRRI
'7 Mehmet' ismi Hakkı Akdağ'ın babası Mehmet Akdağ'ın başına gelen bir olaydan esinlenerek konuldu. Mehmet Akdağ'ın küçük yaşlarda yanında çalıştığı Hacı Hasan Usta, çorbada kıl olduğunu fark edince tüm çalışanlarının saçlarını kazıtmasını ister. Geçirdiği kazanın ardından zaten saçları kazınmış olan Mehmet Akdağ'ın başında 'V' harfi oluşur. Eskiden 7 anlamına gelen 'V' harfi Hasan Usta'nın '7 Mehmet' diyerek seslendiği Mehmet Akdağ'ın lakabı olmuştur. Babasının lakabını ölümsüzleştiren Hakkı Akdağ, '7 Mehmet'i Antalya'nın en ünlü restoranı yaptı. Restoran, işkembe çorbası, mumbar dolması, lahana sarması, bademli iç pilav, kabak tatlısı, kuyu kebabı, incik, yoğurtlu köfte ve külbastı yemekleriyle ünlüydü.