Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - ANTALYA Bisiklet Sevenler Grubu'nun çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu 2'si kadın toplam 11 üyesi, Simav Bisiklet Kulübü'nün davetlisi olarak Kütahya'nın turistik ilçesi Simav'a geldi. Eynal Kaplıcaları'nda buluşan Antalya ve Simavlı bisikletçiler, ilçenin tarihi ve turistik yörelerini kapsayan 2 gün sürecek 60 kilometrelik gezi için pedal bastı.
Yoğun yağışa aldırmadan pedal basan Antalya ve Simavlı bisikletçilerin şehir merkezinde tur atarken halk alkışladı. Simav Bisiklet Kulübü Sözcüsü Şeref Akdemir, amaçlarının sosyal medya aracılığı ile tanıştığı bisiklet sevenlere doğa ve termal enerji zengini Simav'a davet ederek tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Antalyalı bisiklet severleri Simav'da 2 gün misafir edeceklerini ve bu süreçte ilçenin tarihi ve turistik yörelerini kapsayan 60 kilometrelik bir gezi düzenlediklerine anlatan Akdemir, "Antalyalı konuklarımız Simav'a hayran kaldı. Onları ayrıca yarın bünyesinde krater gölü de bulunan 1450 rakımlı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri'ne götüreceğiz. Arkadaşlarımız gelecek yıl Simav'da Uluslararası Bisiklet Festivali düzenlemek istiyorlar. Belediyemizin de katkı sağlaması halinde gelecek yıl bunu gerçekleştirebiliriz" dedi.
Antalya Bisiklet Sevenler Grubu Başkanı Mehmet Güney, Simav gibi doğal güzellikleri kaybolmamış, şifalı sularıyla ünlü, yeşillikler arasında bir yerleşim biriminde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Güney, "Simav'a hayran kaldık. Gelecek yıl daha kalabalık bir gurupla gelmek istiyoruz. Yoğun bir yağmura rağmen pedal basmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

MY(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)